tiistai 24. heinäkuuta 2012

Moving ahead.

Duisburg on jo taaksejäänyttä elämää. Viimeiset päivät kuluivat vauhdilla; lauantain otettiin iisisti nilkkavamman takia ja korkattiin T:n uusittu keittiö kokkaamalla. Sitä ennen kävimme kuitenkin tutkimassa hylättyä läheistä koulurakennusta (iisisti siis..). Ilta kului sulatellessa ruokia puutarhassa istuskellen. Sunnuntaina oli ensimmäinen täysin sateeton lämmin päivä viikkokausiin, jonka vietin suurimman osan pyörän selässä. Ei paljon kiinnostanut hitaat, tunkkaisen kuumat linja-autot, kun oli mahdollisuus ajella vehreää Reinin rantaa ja puistoalueita. Isäntä kun on yhtäläisen innokas kirppismetsästäjä, kuin allekirjoittanut, vierailimme kirpputorilla, joka levittäytyi paikalliselle torille sunnuntain kunniaksi. Paikalla oli perus halpatavaramyyjää ja antiikkikamaa posliinista autonosiin, mutta myös mielenkiintoisia esineitä osui silmiini. Harmikseni sen kokoisia, ettei niitä mitenkään kykenisi kuljettamaan järkevästi kotisuomeen. Posti kyllä kävi mielessä, mutta jätin hankinnat väliin. Yksi kävelykeppi kyllä hieman jäi kaihertamaan mieltä; nilkuttelevana ajatus Tohtori House meiningistä keppeineen alkoi kutkuttaa, etenkin kun törmäsin kepakkoon, joka kuin Hullun Hatuntekijän omistama! Kädensija oli muotoiltu kaninpääksi, jonka korvat ovat takana kenossa! Hinta oli kuitenkin myyjällä korkea.
Sääli.


Sun is shining and alles gut!

Eilen siirryinkin sitten Itä-Saksan puolelle, Erfurtiin! Älkää ihmeessä tuhlatko rahojanne junamatkustamiseen Saksassa, sillä hinnat ovat korkeat (jos ei interraililla), vaikkakin junat ovat ajallaan perillä ja hyviä. Itse suosin paikallista kimppakyytisivustoa, josta tärppäsi vielä viimehetkillä. Usein matkat ovat varattuja jo kauan ennen lähtöpäivää, joten tuuria oli.! Itse sain kyydin Düssendorfista, jonne kuljin paikallisjunalla. Matka uutukaisessa ilmastoidussa Bemarissa kustansi elämästäni noin neljä tuntia ja lompakostani 22e. Matka meni odotettua ripeämmin, sillä kuski viiletti autobaanalla sallituilla alueilla niin lujaa, että ensin riemastutti ja sitten alkoi jo kynnet painua kauhusta penkkiin.Flowers at kitchen and Jugend ladies.

Mielenkiintoista oli nähdä matkan aikana maiseman muuttuvan ihmisen käden muokkaaman teollisuusalueen jälkeen vuoristoisemmaksi. En tajunnut korkeauksien vaihtelua ennen, kun korvissa alkoi paine paukkua auton viilettäessä loivia rinteitä. Matkan aikana keskustelimme Itä-Saksalaisista autoista ja identtisistä kaksosista, sillä myös kuskilla oli kloonipuolisko. Takapenkin opiskelijanuorukaiset torkkuivat lähes koko reissun.


No, I didn´t buy this... (but almost...for Lore.)

Kuten Ystävättäreni lupaili, Erfurt on niin mieleiseni kaupunki! Pittoreski, kaunis kuin käsintehty karamelli, mielenkiintoinen ja avoin. Ja ennenkaikkea mukava. Kolme tuntia kaupungissa ja olimme ehtineet keskustella viereisessä pöydässä istuvan Oopperalaulajan kanssa, joka tiedusteli puhumaamme kieltä, itsellemme ilmaisliput Verdin teosta katsomaan. Keskiviikon kulttuuririento - check! Uusi vintagemekko, jota halusin käyttää jossain fiinissä paikassa -check!

Seikkailu jatkukoon!

Arrived to Erfurt yesterday. I used a local group travel site where I got a lift from Düssendorf. Saved plenty of euros and company was nice. Driver knew how to handle his shiny new BMW in a very high speed at autobahn so we arrived in my destination earlier than expected! I falled in love to this tiny but beautiful city at once! East Germany FTW! Tomorrow I´m going to see Opera, since we end up to chat with a nice opera singer yesterday who gave us to free entrance to a act his part on. Guess is good to talk finnish somewhere to get noticed... In a good way!

-Oola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti