torstai 9. kesäkuuta 2011

Yebsterday ool mai traböls siims sou okei

Lauloi karaokessa Yesterdaytä mustalainen. Hän lauloi kuten sen kuuli, koska ei osanut lukea. Tosi tarina. Menneisyydestä meinaa löytyy sellainen haamu: olen toiminut karaoke-emäntänä. Se siitä. Tämän vuoksi tarvitsen hajusuolaa aina kun täytyy astua karaoke ravintolaan. Allergia on vahva. Se siitä.

Taas junassa. Matkalla takaisin kotiin. Vien kamat himaan ja lähiviheriölle vähän ilta-aurinkoon retkeilemään. Jotain haukattavaa on toivottavasti valmistettu, sillä miehellä harvinainen ilta ilman töitä. Jo vuoden / kauan olen säilönyt viiniä jonka sain lahjaksi lähtiessäni edellisestä duunistani. Koskaan ei ole sopiva aika (löysin epäkätevän onscreen näppäimistön niin enemmän kirjaimia käytössä taas. Hidasta tämä touhu argh.), paikka, fiilis, olotila, päivä tai muuta vastaavaa juoda sitä. Päätin nyt, että olkoon. Kohta alkaa kesä ja kesälomittajan 24/7 työurakka tiskin takana ja aina ei voi nauttia helteistä. Nyt tai ei koskaan eli tänään. Maiskis.Kyseinen viini on Uusi-Seelantilaisen Cloudy Bayn Te Koko (2006) Savignon Blanc. Viinillä on jo eräänlainen kulttimaine ja tämän vuoksi olen sitä rauhassa säästellyt. Tiedossa on varmaan hyvin mielenkiintoinen viini! Ainakin sen tiedän, että on hyvin epätyypillinen savignon blanc ja elämys sitä arvostavalle. Viralllinen tasting note kertoo tälläistä:

"The 2006 Cloudy Bay Te Koko is an intriguing and alternative style of Marlborough Sauvignon Blanc. A tantalising infusion of jasmine flowers and sweet garden herbs with lemon and mandarin citrus steeped in ginger spice. The palate is creamy and full yet finishes with an intuitively balanced lemon citrus twist. Subtle smoky oak, and fermentation with indigenous yeast, bring an appealing savouriness to this wine."Kuulostaa aivan ihanalle. Aina kun näitä lukee tekisi mieli jemmata sitä vielä vähän koska ei sitä tiedä milloin seuraavaksi moista saan maistaa. Harmillista.

Alkosta muuten saa Cloudy Bay - Savignon blancia. 26 euroa aika kallis tietyssä mielessä etenkin näin semi-työttömänä, mutta eiköhän tuo täydy testata vielä tässä ennen kuin lunta sataa ja ei muuta tee kuin nojaile alakuloisesti tuhteihin punaviineihin.

Toivottavasti näitä helteitä osuisi vielä joihinkin muihinkin vapaa päiviini ja etenkin Juhannukseen! Juna saapuu Helsinkiin ja alan ravata vauhdilla kotia ja puistoon!

- Lore

1 kommentti:

  1. Oh, savignonblancit on rakkautta! Kohtuuhintaisten ja superkivojen löytäminen vain tuntuu olevan vain välillä tuskaa :)

    VastaaPoista