perjantai 29. lokakuuta 2010

Pimeän puolen pullo

Tässä kekrin / Shamhain aikaa eläessä lasi punaviiniä ja ajatus paksusta maukkaasta juurespadasta kiihdyttää makuhermoja. Harmi vain, että viime aikojen nautiskelu on ollut lähinnä take-away kiinalaista ja pitsaa. Nolottaa oikein. Mies Helsingissä ja itse ei jaksa kokkailla olemattomassa keittiössä kaaoksen keskellä. Aika mennyt lähinnä töihin. Oikeastaan unohdin koko halloween humputuksen kunnes eilen kuulin asiakkaiden juttelevan mitä pukea bileisiin päälle. Innostuin ja yritin saada työkaverit innostumaan pienestä teemapukeutumisesta. Pirunsarvia tai vastaavaa. Eivät innostuneet. Itse tosin meinasin, että jos laittaisi pupukorvat ja olisi Monty Pythonin Killer Rabit. Mielestäni oikein oiva hahmo aikaan katsoen ja helppo toteuttaa -> pupukorvat.Mutta aiheeseen. Lueskelin eilen jotain iltalehteä tai iltasanomia ja silmääni tupsahti juttu Halloween viineistä. Kehotettiin juomaan Vampire punkkua ja niin edelleen. Mieleeni jäi ehdottomasti Australialainen Redhead Studio - Return of the living red viini.Pullo on komean yksinkertainen ja yllätyksellisesti suljettu vahakaulalla.
Etiketti roikkuu narusta ja kirjekuoresta paljastuu aiheeseen sopivaa materiaalia:Kuvat lainattu täältä.

Pullo kustantaa noin 50 euroa netistä ja ei tietystikkään saatavana Alkossa eikä suomalaisilla viinitukuilla. Bloody hell, sanon minä. Viinin ei pitäisi olla mitään vatsahappojen lipittelyä sillä kaikkialla pisteytetty 95 pisteellä sadasta joka on merkki oivasta viinistä. Lisää viinistä täällä.

Niin sanotuista uusista viinimaista tulee anarkistisia ja mielenkiintoisia viinejä. Yleensä olen katsonut kauniita pulloja kaukaa ja ajatellut, että pieni huumori tekee viinistä halvan. Mitä perinteisempi ja mitä tylsempi pullo - sitä parempi viini. Työn kautta tutustunut mielenkiintoisiin ja hauskoihin tuottajiin, kauniisiin tuotteisiin niin pakko niellä sanani. Äsken selaisin artikkelia johon oli kerätty epätyypillisiä ja näyttäviä viinietikettejä. Sydämmessäni helähti tiuku kun sivuani rullattuani eteeni räpsähti suursuosikkini: The Logan Weemala Wine Collection Loganilta austaraliasta.Weemala sarjasta kerrotaan näin: n name and in symbol, the Logan Weemala Wine Collection faithfully represents its homeland. “Weemala” is the name of the region where these grapes were grown, and is the aboriginal word for “good view”. To give this collection a face, War Design selected five birds common to the Weemala region, making each a symbol for one of Weemala’s varietals.

Pullot ovat taivaallisen kauniita herkkine etiketteineen. Mustavalkoisuus on aina ihastuttanut allerkirjoittanutta ja viini pullojen sisällä - mainiota. Pirskahteleva Pinot Gris ja maukas punainen shiraz viognier ovat itselleni tuttuja pidemmältä aikaa. Myös Weemalan rutikuiva korallin värinen kuohuviinin olen myynyt intopäissäni asakkaille ja iloinnut lasillisen jos toisenkin itse.
Loganin nimilinjan viinit eivät nekään ole lainkaan hullumpia. Logan Shiraz on taivaallinen. Eikä etiketit ole nekään rumia vai mitä sanotte tästä:Kaunis.

Viini.tvn poijjaat jututtaa sivustollaan Peter Logania Weemala viinien äärellä.

Pitääkin tästä alkaa valmistumaan duuniin josta lähden suoraan helsinkiin...aamulla sitten helsingissä - pienet unet ja ihmettelemään uutta kotikaupunkia. Maanantaina työhaastattelua...Jännittävää.

VAROKAA ZOMBEJA!

2 kommenttia:

  1. Loganin Shirazzz!!! Linnunmaitoa!!! Enkös mä ole noita birdy-etikettisiäkin sun tarjoamana maistanut?

    VastaaPoista