tiistai 4. joulukuuta 2012

Vieläkö sitä Portugalia Hä?

Kliketiklik kuvia jos halajaa jotain niistä saada selvää.
Tämä selvä?
Jatketaan!

Yes yes ya'll!
Eli - ollaan portugalissa kesällä 2012. Road trip on alkanut Lissabonista. Minä ja ystäväiseni Jose. Olemme päässeet kohti etelää. Järvi on käyty uitu, mutta ei vielä meri. Se siintänee vielä tulevaisuudessa. Pitkän autolla hortoilun jälkeen pimeydessä siinsi korkeudessa Mértola (Beja) niminen kylä jossa yövyimme. Viihtyisä majapaikka oli Josen ystävän omistama. Olisin mielelläni viihtynyt pidempääkin.


Ensiksi oli pakko saada sapuskata. Jänistä jossain terdellä josta näki joen.


Olin kärsinyt närästyksestä (päivällä vedettiin rapuöverit) pitkin matkaa ja oli pakko saada lääkitystä. Herätimme paikallisen apoteekkarin myymään minulle arsenaalin loistavia lääkkeitä. Mikään suomessa myytävä rohto ei vedä vertoja keltaisen paketin ihmelääkkeelle.B&Bn sisäpiha jossa nautin aamiaiskahvia. Surettaa, että tämä talo taitaa olla myynnissä tällä hetkellä. Euroopan taloustilanne näkyy joka paikassa ja pahiten kärsii pienet matkailuyrittäjät. Juttelimme pitkään illalla mojitojen äärellä politiikasta, matkailubisneksestä sekä ravintola-alasta. Omistaja on vanhan kansan kyyppareita ja hotellihenkilökuntaa. Hieno mies. Upeita tarinoita. Puheesta huokui rehellinen pelko tulevaisuusta.

Casa Visconde de Bouzoes
www.casa-visconde.blogspot.fi !

Käsittämätön mesta. Käykää.Näkymä sisäpihalle keittiöstä joka oli perinteinen laatotettu portugalilaistyylinen maalaistalon keittiö. Olisin voinut jäädä sinne keittiöön jo asumaan. Aamiainenkin oli herkullinen. Sain maistella paikallisia erikoisuuksia mielin määrin. Oli vinkattu, että haluan syödä kaikkea mitä en ole vielä päässyt maistamaan.


Tuoretta vielä lämmintä leipää jonka päällä paikallista juustoa...Vähän niinkuin kotijuusto tyyppistä ihanan pehmeää ja maukasta. Pippuria päälle. Avot.


Sebastian Le cat. Ihana supersosiaalllinen "isäntä". Katti esiintyy paikan logossa ja omaa vannoutuneen faniryhmän. Aivan IHANA.


Hurmaava paikka sanon. Tuon ikkunan takana avautuu kirjastotila/lounge jossa sai vapaasti hengailla. Siellä oli käytettävissä tietokonekkin, mutta free wi-fin takia ei ollut sillekkään tarvetta. Muhkeat nahkasoffat kutsuivat istumaan iltaa ja selailemaan kirjoja.


Nopea kuva huoneesta. Selkäni takana kylppäri vessalla. Viihtyisä huone, hyvät punkat.


Talo ulkopuolelta. Haikein mielin hyvästelin Sebastianin ja kylän jota emme kerinneet "baaria" lukuunottamatta hirveästi nähdä, sillä tulimme käytännössä yöpymään. Too bad.


Auton metsästys parkista.


Onko maailmassa paikkaa jota ei olisi bommattu?


Viimeinen vilkaisu olkapään yli ja kohti uusia sikailuja. Näkymä joen toiselta puolelta sinne mikä taaske jäi. Satumainen linnakekylä.

Yritin etsiä kuvaa siitä kapakista missä Mertolassa käytiin. B&Bltä sinne oli muutama minuutti ylös alas kumpuilevia kivilaattaisia kujia joita kutsuivat "kaduiksi". Baari itsestään oli vanhassa pienessä talossa, upea terassi, tyylikäs ja tosi siisti - jotenkin avain eri maailmasta eikä sopinut kylän fiilikseen yhtään. Ja just sen takia sopi täydellisesti. Drinkit olivat loistavia ja taustalla soi samat discohitit kuin missä ikinä.

Ainoa kuva minkä olen siellä ottanut on tässä:


Juotu on. Nom.


Matka jatkui. Palailemme niihin tulevaisuuden postauksissa.

Tiedossa rantaa, hiekkaa ja rantahiekkaa.

Bless.

-Lore

Still blabla Portugal blabla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti