tiistai 17. heinäkuuta 2012

Vihertävä kateus.

Tietenkin lentokonematkustaminen yhdistettynä kostean hohkaavaan, sateiseen ja hieman vaihtelevan vilpoiseenkin keliin tekee temput ja iskee lomaflunssan päälle heti alkuun! Ei siinä, että olisin yksin kipeänä -myös ystäväni, jonka luona nyt vierailemassa on kauheassa flunssassa ja podemme molemmat. Hän vaan joutuu käymään töissä. Sateinen sää on pistänyt jumittamaan sisätiloissa, sillä en tahdo sairastua lisää. Jos vaikka loppuviikosta pääsisi nauttimaan tästäkin tienoosta ennen kun alan miettimään siirtymistäni Erfurtia päin.

Sateesta huolimatta siedettäväksi päivät tekee ystäväni upea puutarha. Hän asuu kapeassa, mutta korkeassa monikerroksisessa asuintalossa, joka rakennettu 1800-luvun lopussa. Hänen ystävänsä omistaa kiinteistön, mutta muutti vaimoineen muualle, joten Ystäväni toimii talonmiehenä muiden asuntojen vuokralaisille ja muutti itse ns. pääasuntoon vinttihuoneistosta. Talo on rustiikin hurmaava, vähän sopivasti rempallaan ja extrana on kapea, mutta pörheä puutarha, josta pidetty juuri sopivan rennolla tavalla huolta. Kukat saavat hieman rehottaa ja viiniköynnös kasvaa minne tykkää, piilotellen puutarhapatsaita uumeniinsa niin, että sopivista kulmista törmää uteliaan oloisiin katselijoihin. Puutarhassa on myös loiva katos, jonka alla kelpaa sateellakin istua, grillata ja seurustella. Aivan unelma paikka, pieni ja sievä, josta rehellisen kateellinen. Kun kertoi puutarhastaan aikaisemmin, mielikuvani oli pieni vihreä pläntti, jonne nakattu muutama huonosti valikoitu kasvi epämääräisesti kitumaan.

Kuvia takapihan puutarhasta pistän jossain vaiheessa, mutta nämä kuvat tumblr ja pinterest sivuilta saavat toimia inspiraationa.
Taas haaveilen pienestä omasta puutarhastani, pikkuisesta noita-akka mökistäni kaupungin kulmilla. Jospa nyt rauhoituisin vähän ja aloittaisin edes siitä, että saisin kotiini lisää viherkasveja ja suunniteltua puutarhaa parvekkeelle ensi kevääksi.

Traveling always gives a flu, dunno why. Using planes perhaps? Karma is a bitch. Now I´m very sick, but not worrying since is raining, like every day after I arrived. Luckily my friend owns a beautiful tiny garden where I have spend some time to relax. I will show some pictures later, but before that these can give some inspiration. I have started to dream again about my own tiny boheme garden, being a somewhat green of envy, eh?

-Oola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti