torstai 10. toukokuuta 2012

May it is.

Eilen pukeuduin liian tuhdisti, vaikka koin olevani vain kevätvaatteissa. Keskustassa aurinko helotti jo niin lämpimästi, että kevyt neuletakki oli pakko hylätä laukun pohjalle -lyhythihainen mekko toimi hyvin, kun oli nahkarotsi niskassa. Silti auringossa teki tiukkaa.

Kummaa, mutta Helsinkiin siirtyminen on kyllä piristyttänyt arkeani! Kaksi vuotta lähes erakkoelämää viettäneenä tuntuu raikkaalta, kun minua pyydetään kylään, halutaan tulla kylään jopa minun luokseni ja tapaan ihmisiä kaupungilla. Olen tutustunut vanhoihin kavereihin uudestaan ja uusiakin olen harkinnut tapaavani. Myös kevään loputtomat pienet kulttuuririennot ovat olleet käymiskohteeni Helsingin huumassa, vaikka paha koivuallergia on melkein pakottautunut pysymään neljän seinän sisällä. Mikäs siinä, kun melkein ilmaisesti kokee jotain jänskää. Ehkä alan tykätä tästä kaupungista.
Olen uskaltanut kulkea ilman avustusta alueille missä en ikinä ole vielä käynyt löytäen perille.
Se vasta on ollut jännää.
Olen iso tyttö, osaan itse!

Eilen ylipukeutuneella liikkeelle lähdöllä oli tarkoitus, sillä menimme Loren kanssa vaeltelemaan hänen uuden asuinalueensa, Töölön katuja etsien kirpputoreja, joissa emme ole vierailleet. Ehdimme kuitenkin vain yhteen, josta tein itse pari mukavaa löytöä. Siskon lähdettyä töihin piipahdin vielä UFFissa, jossa oli alkanut tasarahapäivät. Kuuden euron päivänä liike oli vielä mukavan väljänä. Pari kivaa löytöä tarttui sieltäkin mukaan, enkä voi olla kuin tyytyväinen. Tulevina päivinä en tiedä uskallanko liikkeen tungokseen; Turussa meno oli inhimillistä, mutta en osaa arvata millainen tungos ja kulutusriemu saattaa olla pääkaupunkiseudun kaupoissa.

(Klikkaa kännykuviani isommaksi, jos tarve)
Tässä suosikkilöytöni:
Ahoi, sailor! Lore toimii mallina päässään löytämäni tummansininen, villainen kapteenilakki.

Kesäinen kassi luonnonmateriaaleja. Vintagea; loistavassa kunnossa. Iso, joten mukaan mahtuu tavaraa. Olin miettinyt samanmoisen hankkimista Aleksi 13, mutta paikan veskat olivat paljon pienempiä ja muovista.

Pidän kisameiningistä, mikä vallitsee nyt Helsingissä. On mukavaa nähdä turisteja pelipaidat päällä haahuilemassa ympäriinsä, sopivan eksyneen ja uteliaan oloisena. Toki on niitä humalaisia rähisiöitä bongattu myös, muitakin kuin Suomen faneja. Toistaiseksi olen kisat katsonut kotisohvalta, ikävästi ilman Mertarantaa, mutta tulevat ottelut varmaankin käyn vilkaisemassa kuppilassa screeniltä. Kisastudio meininki on joukossa mahtavaa!

Kotiparvekkeelta näkymä.

Meillä myös jääkiekosta on muitakin innostuneita itseni lisäksi, nimittäin nuorimmainen kollikissani on alkanut osallistua pelihuumaan tuijottamalla pelaajia töllön vieressä ja yrittää (toivottavasti) ohjata pelaajia voittoon.
Somaa, vaikkakin välillä ärsyttävää, jos tilanne päällä.

I made some nice thrift shop finds yesterday. Also, I´ve watched lot of Icehockey lately, since it´s woldchampionship games again, held here in Helsinki! So lot of tourists and fans from other countries. Kinda fun to see them walking around places, with fan stuffs on, being all lost. Also my younger cat is starting to find hockey to be very interesting.

-Oola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti