torstai 22. maaliskuuta 2012

What I´ve been up to lately?

Juuri äsken uutisissa sanottiin, että kevät on etuajassa ja koivun kukinta on tänä vuonna ennätysmäistä. Ensimmäiselle uutiselle hurrasin, toiselle buuasin. Melkein aloin kaivata pikkupakkasia ja lunta, mutta vain melkein.
On kummallista, miten nopeasti lumivallit katosivat! Pari viikkoa sitten oli vielä isot kasat lunta ja tiet loskassa. Illoiksi nousi vielä lämpimien päivien perään pakkanen, minkä takia yöt olivat sumuisia.


Turun Tuomiokirkko, vieressä seisoessa. Kauempaa en nähnyt edes tornia.
Olen sahannut paljon Helsingin ja Turun välillä. Busseissa istuminen on kyllä kuluttavaa, mutta olen huomannut miten ajan voi käyttää kehittävästi nukkumiseen ja unelmoimiseen. Paikanpäällä olen ollut tehokkaampi toimissani, kun olen rauhassa ehtinyt pysähtyä. Masennukseni kautta jos en mitään muuta ole oppinut, niin pysähtymään, tekemään henkilökohtaista matkaani (elämässä) kiireettä. Aika kuluu, vuodet vierii, mutta minne kiire? Tärkeintä on olla tässä, nyt. Jos jatkuvasti haluaa olla muualla, viettää ajatuksissaan jatkuvasti tulevissa asioissa, saattaa läsnäoleva elämä jäädä viettämättä.
Viime viikonloppuna vietin ensimmäistä kevään juhlaa, Ostaraa/kevätpäiväntasausta ja heti perään myös St Patrickin päivää istumalla hyvässä seurassa Irkkupubissa kuuntelemassa irkkufolkkia livenä Ei yhtään hullumpaa -pienistäkin juhlista on otettava kaikki irti! Loppuviikonlopun kruunasi vielä ensimmäinen Enkeli-iltamme aikakausiin; molemmat rakkaimpani olivat paikalla, sekä Lore, että Kaukainen. Herkkuja ja kyynelkanavia kuluttava Bollywood-elokuva My Name Is Khan olivat täydellisen sunnuntaiehtoon eväät.

Vaikka elänkin nälkäbudjetilla, olen yrittänyt piristää elämääni pienin hankinnoin. Löysin itselleni vihdoin hyvät kuulokkeet vanhojen rikkoutuneiden tilalle. Huuto.netista tekee joskus edullisia löytöjä, käyttämättömistäkin tuotteista. Samanlaisia kuulokkeitahan myydään Puljussa. Olihan tämä taas hieman arvattavissa oleva veto, mutta minkäs fanityttö itselleen voi...Sain myös vihdoin toteutettua diy-projektin, jota on ollut tarkoitus tehdä jo vuosia! Kävi tuuri, että satuin kulkemaan Helsingin Kampissa sijaitsevan Sinooperi-liikkeen ohi, jossa lopuunmyynti. Mukaan lähti mm. posliinimaalia, joilla väritin vanhat valkoiset lempparikipponi hehkuvan Pinkiksi! Maalipinnasta tuli ihanan hohtava ja valoa taittaessa näyttävät välillä jopa lilalta. Olen jo muutamat murot kauhonut kupeista menemään. Helppo tapa uudistaa vanhoja, tylsiä astioita! Mielessäni pörrää jo muutama muukin astiaidea, jotka tulen tulevaisuudessa varmasti toteuttamaan.Muuta käsityötavaraa irtosi mukaan venaamaan tulevia viikkoja, kun pääsen muuttamaan ja puuhailemaan tulevan keittiöni parissa. Pienillä kikoilla kun saa uudistettua huoneiden ilmettä niin paljon!

What I´ve been up lately: Travelling between Turku and Helsinki, celebrating springtime fests, bought new headphones and did some diy-projects for my old bowls.

-Oola.

1 kommentti: