keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Nut about a Nutcase, Bern and other cool headgear!

Pyöräilykausi on alkanut! Vaikka ilmassa on vielä talven viileä taustavivahde, etenkin täällä rannikolla meren vieressä, tuntuu ilma sopivan lämpimältä lähteä kuluttamaan puhdistettua asfalttia kahdella renkaalla, kevyillä kengillä vauhtia polkien! Olen yhä samassa pisteessä kun jo vuosia: haluan kivan pyöräkypärän. Minulla on pyörä, joka on hivenen liian iso minulle (28" renkaat, vanha mummomallin Helkaman Matkatar), joten jarruttelu äkkitilanteissa on hieman hasardia. Kyllä, projektissa on hankkia myös se uusi pienempi fillari, mutta sillä köyhä menee mitä omistaa! Etenkin kun menopeli on rakkaan Isoisäni vanha.


My beloved Nancy the Bike. Oldie, but goldie.

Monelle kaverilleni ja tutuille (jopa Lorelle) on käynyt liikenteessä onnettomuuksia, joissa on käynyt hullusti, vaikka vauhti pyöräilijällä olisi ollut kevyttä. Tietenkään pyöräkypärän käyttäminen ei ole helppoa (mukamas noloa) monelle eikä suojaa muilta kuin päävammoilta (duh). Eikä sitä ole myöskään helppo pitää mukana menossa, etenkään kun ei ikinä tiedä mihin sen sijottaisi talteen siirryttäessä pyöräilijästä jalankulkijaksi. Potta myös litistää kampaukseni, joita tykkään tehdä.
Turvallisuus on kuitenkin tärkeää, joten kypärä on saatava. Haluan myös tuntea turvallisuuden lisäksi oloni hyväksi, joten minkä tahansa näköistä päähinettä en suostu päähäni laskemaan. Haukkukaa vain turhamaiseksi, mutta lapsena pidin vuosia styroksikauhistusta kutreillani ja jätti muistiin jäljet.




Minulle käy aina tuuri, että kun löydän sen _oikean_ kaupasta, koot ovat loppu, eikä uusia ole tulossa. Vaihtoehtona on siis netistä tilaaminen. Olen käyttänyt tutkiskeluun aikaa; suosikkini ovat tässä postauksessa esiintyvät yksilöt.




Vaikka kuviolliset ovatkin ihania, on tämä kirkkaan keltainen vaan niin piristävän herkullinen!


Nutcasen söpöjen kypärien lisäksi suosikkejani ovat Bernin lipalliset mallit.


Meille silmälasipäille, valoherkille täydellisiä! Kypäriä saa suosikkikaupastani Cycle Chicistä, jossa kaupataan kaikkea muutakin ihastuttavaa kaupunkipyöräilijöille.

Mutta avoimesti nörttinä ja Star Wars fanaatikkona ostin alennusmyynnistä viime syksyllä valkoisen BMX-kypärän ajatuksella, että tuunaisin siitä itse jotain tämäntyylistä:

Clever Girl blogia kirjoittava geekette Jenn tuunasi skootterikypäränsä. Upeaa jälkeä! Itse tehty on vielä ostettua rakkaampi, mutta nykyisin myös poropeukalot saavat itselleen nörttistatusta, sillä R2-kypäriä saa valmiinakin, tosin vain laskettelijoille.


Tilaukset ensi talveksi Burtonilta. Samainen firma valmitaa myös laskettelulautoja tosifaneille.

Valkoinen kypäräni saa silti vielä odottaa tuunausta, sillä päässä se on epämukava. Pyrin käyttämään sitä kuitenkin, paremman puutteessa, mutta kauniimmasta kypärästä haaveilen.


I love my bike and I adore this bell! Saako näitä Suomesta mistään?

Roads are clean from snow/ice/grit and I´m eager to ride my lovely bike! It only need some soft love (and oil) and off we go! Problem is that still, after many years of searching I´m still without perfect helmet. Everytime I found one, there weren´t no size left for me or were way too much expensive (as a student and work-seeker I´m not having extra cash left)! I like that Nutcases cute and colorful helmets would be lovely and happy to wear and Bern Lenox helmets has that extra cap for us specs using, sun hiding night owls. I do have one cheap white bmx-helmet I bought from sale last autumn and I was thinking to diy it for R2´ish, but since it ain´t that comfy, I see no use. But when I get some extra, I will use it for a pretty, comfy and that perfect helmet, that I would be happy to wear.

-Oola.

3 kommenttia:

 1. Hello!
  Piti vaan poiketa sanomaan että ihanaa kun on taas postauksia ruvennut tulemaan :) Seurailin oola aikoinaan sinun soolo-blogiasi vuosia ja nyt täällä. jatkakaa samaan malliin :D

  VastaaPoista
 2. Heippa! Kiva kun olet löytänyt tännekin! Pienen talvikooman jälkeen tässä taas heräillään uuteen nousuun! ^^^
  -Oola

  VastaaPoista
 3. Olen kanssasi samaa mieltä eli kypärää on käytettävä mutta mitä tahansa ei käytetä! :D
  Itsellä on kolme erilaista kypärää joita käytän tilanteen ja muun vaatetuksen mukaan, kyllä, pyöräilen paljon. :)
  Viimevuosina kypärät on muuttuneet todella paljon tyylikkäämmiksi ja kypärä yksinkertaisesti kuuluu nykyisin pyöräilijälle. kypärätön pyöräilijä näyttää jotenkin "eksyneeltä" :D

  Laita blogipäivitystä kun uusi kypärä saapunut. :)

  VastaaPoista