keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Happy Merry Winter Solstice/Yule/Midwinter/Saturnalia!

Lumetonta ja pimeää, kirkasvalo ei auta ja kaupungin kiire, ilmeettömät ihmismassat kuluttamassa ahtaissa kaupoissa ahdistaa. Onneksi kotona voi upota omaan maailmaan, sytyttää huone tulvilleen kynttilöitä, antaa suitsukkeen tuoksun levitä asuntoa pitkin ja keittää kuumaa glögiä hehkuviinillä. Minä tiedän: valo palaa, aurinko saapuu takaisin!

Muistatteko Muumien jakson, jossa Tuutikki vie muumipeikon katsomaan keskitalven kokkoa, jolla aurinko houkuteltiin takaisin horisontin takaa? Esi-isät ja muut talven otukset tanssivat villisti tulen ympärillä, kunnes Mörkö valon houkuttelemana saapui kokon lämpöön ja kylmänä sammutti sen (istui jäisen peppunsa kanssa päälle hymyillen samalla leveästi)? Sellaiseksi olen oloni tuntenut; kylmäksi valon tukahduttajaksi, mutta haluan olosta eroon. Siksi sytytän valoa sisälleni nyt, kynttilä ja yksi suklaapala sekä lämpöinen ajatus kerrallaan. Jostain on se ilo löydettävä!

Juhlistan ensin itsekseni keskitalvea ja lauantaina perheeni kanssa, isolla porukalla.As a pagan I celebrate Yule first by myself and later midwinter with my family. Today I´ve been remembering how brilliant is to know that light is returning soon! Without snow these couple of months have been _way too dark_ -sunlight has been rare treat here up north.
Return, return oh light of my dear Sun!

I love her version of these classical yuletide songs.

-Oola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti