lauantai 4. kesäkuuta 2011

Treasures

Olen eksynyt tässä parisen kertaa kirpputoreja penkomaan. Edellisestä kerrasta on pari päivää (pikkusiskon kanssa, joka ei ollut päässyt penkoilemaan kirppiksiä kuukausiin Irlannissa ollessaan) ja sitä edeltävä pari viikkoa sitten, mutta en ole ehtinyt asiasta vielä kirjoitella.

Innostuessani nyt kovasti kokoilemaan vanhoja pyöriä on tielleni osunut kovasti erinäisiä wanhoja pyörien osia. Joko silmäni ovat niille enemmän auki, tai maailmankaikkeus lähettelee niitä eteeni nyt reippahasti. Eräällä kirppiksellä löysin läjäpäin vanhoja renkaita, polkimia, jarrupaloja, hameverkkoja jne osia, mutta mukaan nappasin vain hameverkon itselleni. Se olikin paras löytö aikoihin ja tuli tarpeeseen, sillä ostoslistassani pyörääni varten kyseinen osa oli ensimmäisenä! Hametyttö kiittää maailmankaikkeutta! Päätin rahakkaampana palata paikalle uudestaan. Samalta reissulta tarttui mukaan yksinkertainen ruskea vyö ja muutama vanha laukku, jotka kaikki hyvässä kunnossa sisustoja myöten. Ruskeasta laukusta löytyi taskusta kasapäin pinnejä ja hiusverkko. Vähän kuin omia laukkujani olisi tutkinut -aina pinnejä taskujen pohjalla!Pari päivää sitten piipahdimme Manhattanin Kirppis-Centerissä, joka on siis Turun kirppiksien aatelia. Emme jaksaneet kiertää paikkaa edes kokonaan, kun silmät alkoivat jo helistä tavaramäärän edessä. Myös lapsiperheet ja puhelimiinsa huutavat keski-ikäiset miehet alkoivat väsyttää. Kuitenkin erään tutuksi tulleen loossin ääressä jäin pahasti jumiin, sillä tällä kertaa tönö oli täynnä Neuvostoaikaisia kameroita laukkuineen. Kamerafriikki jumahti pahasti; tutkin yksilöitä yksi kerrallaan haluten antaa ainakin yhdelle edukkaalle kodin. Mukaan lähtikin Smena 8M, joka ulkoasultaan oli siisti ja ainoa vika oli filmikelan puuttuminen, jonka tiesin kuitenkin korjaantuvan pienellä niksillä kotosalla. Eikun kuvaamaan!


Picture found from Flickr. Mine is exactly the same.

Samalla reissulla löysin myös yhden vanhan valokuvakehyksen (puinen tausta, hopeoidut kehykset), kirjan ja seiloripaita 80-luvulta, joka kerrankin pientä kokoa. Kuvaa puserosta sitten, kun pääsee ompelukoneen käsittelystä pois.

Upea lauantai! Valmistujaisjuhlia on tänään itselläni käyntilistalla, mutta ei ainoitakaan lakkiaisia! Viimeiset hetkeen taisivatkin olla Pikkusiskoni, joka sai lakin kutreilleen viime kesällä. Omistani on pian kymmenen vuotta, huh?
Onnea kaikille vastavalmistuneille!

I´ve made couple cool findings from fleamarkets like some old bags and working Smena 8M film camera from Sovient Union. I need to buy some film now.

-Oola.

1 kommentti:

  1. Ooh, hienoja löytöjä, etenkin kamera! :)

    Ja jep, omasta valkolakista tänä keväänä tasan se 10 vuotta.. Huhhei.

    VastaaPoista