perjantai 8. huhtikuuta 2011

Vintage on muotia

Ja ysäri on retroa.

Täten tempasen entisen blogini puolelta vähän kieliposkessa tehtyä ravintolaetikettiä. Tuli aikoinaan pohdittua näitä enemmänkin, mutta taisin kirjoittaa vain kaksi...Jospa saisin nyt loputkin tehtyä. Näin neljän vuoden pohtimisen jälkeen. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin tosissaan.

Ravintolaetikettiä osa 1

Ravintolassa asioiminen ei ole välttämättä kaikille arkipäivää saatika kovin totuttua hommaa. Ei hätää! Esittelen tärkeimpiä ravintolaetikettejä joilla varmasti pärjää sekä kulma bistrojen lounailla, että maailman hienoimmissa tähtiravintoloissa.Hammastikku

Olet Asiakas. Olet nauttinut pippuripihvisi ja tunnet suurta tarvetta poistaa lihakrämmäleet hampaistasi. Ei hätää - hammastikku on jokaisen ravintolavieraan nöyrin apulainen tarjoilijan jälkeen ja vielä kaikenlisäksi mukavaa väliaikatoimintaa jälkiruokaa tai laskua odotellessa! Hammastikku on kertakäyttötavaraa sekä useimmiten puuta joka on pakattu pieneen muovipakkaukseen. Kun olet käyttänyt tikkua aikasi tulee yleensä se hetki, kun haluat siitä eroon. Muovin olet etikettiin kuuluvasti jo tovi sitten tunkenut kahvikuppiin, vesilasiin tai tuhkakuppiin, pyyhkäissyt lattialle tai jättänyt pyörimään pöydälle. Mietit kuumeisesti mitä teet tikulle ja kuinka, jotta et häpäise seuruettasi moukkamaisilla tavoillasi. On kahdesta kolmeen oikeaa tapaa toimia:

Ensimmäinen.
- Ota hammastikku ja katko se vähintään kahdeksi erilliseksi palaseksi. Mitä pienemmäksi sen saat, sitä parempi.
- Pyyhkäise se lattialle. Mielellään vähän kaikkialle pöydän ympärille jotta et sotke vain yhtä kohtaa.

Toinen.
- Tee kuten ensimmäisessä kohdassa, mutta kätke palaset servetin sisään. Ryttää se siten, että kun tarjoilija korjaa servetin pois tippuvat hammastikun palaset nyytistä ulos ja levittyvät kaikkialle.
- Voit myös pyyhkäistä servettinyytin hammastikkupalasineen lattialle.

Kiireessä:
Kolmas.
- Laske tikku lähimpään viherkasviin, maljakkoon tai juoma-astiaan.

Yritin löytää kyseisestä aiheesta tapakulttuurikirjallisuudesta ja muista informaationlähteistä, mutta valitettavasti en löytänyt. Kuitenkin olen varma, että noudattamalla näitä ohjeita toimit kuten 99 % ravintola-asiakkaista - joten teet varmasti aivan oikein! Kultainen käytös kunniaan.

----

Tästä riemastuneena lähdenkin töihin palvelemaan ah niin ihania asiakkaita! Tiedossa on Helsinki Beer Festival 2011 viikonloppu. Huomenna tarkoitus mennä itsekkin tutustumaan. Cheers.

I am going to work. It is helsinki beer festival weekend. Yay.

- Lore

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti