keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Junassa on tunnelmaa

Jahas hyvää aamutuimaa. Johan se illaksi tässä kääntyy, mutta silti. Matkalla helsinkiin tuhlamaan 58e turhuuteen eli valtion rautateihin. 58e!!!! JUMALAUTA.
Bussi olisi ollut yli kybän edullisempi ja siististi cool. Mutta harmi lie, ettei käynyt ah niin kiireisen naisen aikatauluuni, jota tänään pyrin raivoisasti toteuttamaan.

Hyvät ystävät.
Elän valheessa.

Matkaan pääkaupunkiin katsomaan kahta asuntoa ja palaan kahta tuntia myöhemmin takaisin sivistykseen. Junasta - joka toivottavasti ajoissa, edellinen turkuun tuleva oli 18min myöhässä - suoraan tukkajumalalle leikattavaksi. ANNA MINUN, Vr, kerrankin olla aikataulussa. Hetki sitten 58e kilahti tililtä vain yhden näytön tähden, mutta juuri kun sitä laiturilla itkeä tihrustin soi kalasnikof ja vastasin luuriin jossa hesalaisittain nasaalisti nariseva nuorimies totesi että: "Tuu kattoo tää hei, tää on punavuoressa ja Kokit tykkää kaasuliesistä."

Mitä hyvää helsingissä ylipäätään on...Nuorena tuli hengailtua kaikki aika siellä. Silloin se oli hauskaa. Siellä on kiire, paineet pärjätä ja 2h turkuun junalla / tre vielä lähempänä.

HKI

- paljon kivoja baareja
joissa en koskaan kävisi kun ei ole seuraa / rahaa valivali
- paljon laadukkaita ravintoloita
joissa en käy kun ei jaksa kun ittekkin osaa tehdä ruakaa ja on niin kallista
- Hyviä museoita
... tähän en hirveästi löytänyt valitettavaa.
- Kivoi liikkei mitä ei oo muual ahahhaa!
Niin kuin mulla olisi helsingin vuokrien jälkeen varaa muuhun kuin Gina Trigotin super ale päiviin. Kirpparihinnatkin Helsingissä kalliimpia. Ähy.
- Kivoja kirppareita...
valivalivalivalivalivalivalivalivali
- A21!
Niin kuin sinne kehtaisi tällä naamalla ja statuksella mennä enää kun on maailman paras baari ja kaikkea. Nielen savolaisuuteni ja istun Zetorissa nojaillen traktoriin ja lauleskellen kyyneleitteni läpi hiljaa nälkämaanlaulua.
- Vuokra-asuntojen taso korkea
TU. Sama tuo onko rosterijääkaappi ja astianpesukone. Jos mun nykyisellä vuokratasolla ei irtoa edes 17 neliötä Kalliosta...IHAN utopististä!
- K-Kauppoja jotka auki vuorokauden ympäri
turuski nykyää hähäh
- Kivoja tapahtumia, teatteria...
Yeah. Well, jos jaksaa käydä. Turussa halvempaa kun tuttuja ja ei aina niin full booked!
...
..
.
Joo...

TKU
- Meri
Niin on hesassaki hei. Siellon kaikkia saaria missä voi kaljotella.
- Ravintolalaivat kesällä!!!!
Hesassa on kiesman nurtsi heiii.
- Turun Ursa
- Dynamo, Alvar, Mami...
ja miljoona mestaa jossa et koskaan käy koska olet väsynyt samoihin naamoihin tai olet köyhä, aina duunissa ja tai ollut kaikkialla duunissa, ettei huvita käydä vanhoissa duunimestoissa ja tai olet lopen kyllästynyt iän ikuisiin samoihin kuppiloihin ...


-> VÄLI Huom. Karjaalla ja juna myöhässä 18min. Jumalauta. JUMALAUTA! myöhästyn kaikista näytöistäkin stana.

- Aurajoki
- Suamen pariisi <3
- Ystävät, perhe, tuttavat
- Kävellen pääsee kaikkialle lähes.
- Muutama ravintola jossa välillä varaakin syödä
- Semiedulliset vuokrat jos ja kun tuuri.
- Ihanat alueet
- FC tampooni joukkuueni

...

Jaa, enpä tiedä. En oikeasti ole näin negatiivinen. Vähän niinku kieli poskessa kuitenkin kirjoittelen. Enkä minä tästä nyt ihan heti lähde. Just aloitin uudessa duunissa ja kaikkea. pitäisikin puhua pomolle. Heh.

Kysymys : Aurinko porottaa, ei tuule...kerrassaan täydellinen syysilma. Juna lähti sekunnilleen ajoissa ja ollaan jo myöhässä ihan älyttömästi. En...käsitä.

Kertokaa mulle jotain hyvää helsingistä.

Näihin kuviin näihin tunnelmiin ilman kuvia.

- Lore

2 kommenttia:

 1. Jos pääset sinne asti niin sitten siellä on ainakin yksi hyvä tyyppi, jolla on sisua ja aivan mahtava kielellinen ulosanti... "Nasaalisti nariseva". Anna mun kaikki kestää! *nauraa kyynelissä*

  VastaaPoista
 2. Kummassakin kaupungissa about saman ajan asuneena voisin kommentoida jotain:

  Jos ei yritä kantakaupunkiin (Kalliokin vielä voidaan laskea siihen), niin ei vuokrat niiiin pahoja ole. Hyvällä tuurilla keskustakin voi bongata edullisen kämpän. Julkinen liikenne toimii suurimman osan ajasta kuin unelma lähes ympärivuorokautisesti ja "vähän kauempaa" löytää rauhallisia alueita ja kivoja puistoja (esim. Haaga, Taka-Töölö yms.). Kantakaupungissa asumisessa sitten taas on se etu, että jos duunit on kävely/pyöräilymatkan sisällä, ei sitä matkakorttia välttis tarvitse hankkia (ja se on ~50e/kk ei opiskelijalle).

  Ruokaan ja muihin huvituksiin saa kulumaan tietysti ihan hirveästi rahaa, mutta perussafka Alepasta ei ihan hirveän kalliimpaa ole kuin Turussakaan.

  Helsingissä tapahtuu kans tosi paljon kaikkea edullista tai ilmaistakin toimintaa - jopa ehkä pikkaisen enemmän kuin Turussa. Harmittavinta vain on nuo välimatkat.

  Tärkeintä on varmasti löytää ne omat tyypit/kaverit, joiden kanssa sosiaalinen elämä ei ole ihan kuollutta, jos se on se, mitä eniten kaipaa. Mutta tuo on aina ongelmana uuteen kaupunkiin muuttaessa - oli se kaupunki pieni tai suuri - ja sosiaalisen elämän ylläpito ihan yhtä haastavaa paikasta riippumatta.

  Ja lopulta Helsinkikin on aika pieni paikka ja asuessa fiilis huomattavasti kivempi, kun pääasiallinen oleminen ei tapahdu rautatieaseman & Kampin välillä.

  PS. "Nasaalisti narisevat" tyypit tulee Espoosta. Esim. itästadilaisilla ei nasaalia ole lainkaan :)

  VastaaPoista