tiistai 14. syyskuuta 2010

Lovely mens!

Minua heitettiin Bubblen taholta haasteella ja näin tiistai-illan pimetessä päätin tarttua koukkuun lipuen haaveiden vaahtoisille, keinuville aaltopäille. Kyseessä on siis haaste, jossa kehotettiin listaamaan viisi kappaletta mieluisia valkokankaalla keikkuvia komistuksia, joiden kanssa haluaisi intiimiin, läheisempään tuttavuuteen. Haaste on oikeasti vaikea, olen tässä pääni puhki miettinyt! Onhan sitä leffat täynnä jos jonkinsortin könsikästä ja makuhuonekatseen omaavaa herrantelttua, mutta ketkä oikeasti pääsisivät Oolan the dish-listalle? Makuni kun on hankala.

Ok, hold your horses! Tästä lähdetään!

Samuli Vauramo.


Nähtyäni Tyttö Sinä Olet Tähti -leffan räppäri Sunen koin pienoisen fiktiiviseen hahmoon ihastumisen. Ei sillä, että sen tyyppisistä herroista muuten pitäisin, mutta ehkä katseessa oli sitä jotain, mikä pisti minut teiniksi jälleen (oi, kun voisi tuntea taas teiniperhoset! Liian kyynistynyt?). Lahjakas ja ulkoisella habituksella varustettu mies, joka haastattelujen pohjalta vaikuttaa mukavalta siviilissäkin.

James MacAvoy.


Voi synti, mä sanon!!! En muista, milloin olisin kokenut vastaavaa efektiä, kuin ollessani vuosia sitten elokuvateatterissa katsomassa Pikkusiskoni kanssa Narniaa. Tumnus astelee valkokankaalle ja pörrähdän aivan pyörryksiin. Hävetti kuumotella Tumnus-faunin perään ja Siskokin tiuski, että rauhotu hyvä nainen! Aikuinen ihminen tapittaa sulana vahana elokuvaa kuiskien: "voit sä tulla niitä pillejäs tänne mullekki soittelee!" Eikä fanityttöily jäänyt Narniaan, vaan herra on ihastuttanut Becoming Jane, Wanted ja Atornement (yms) elokuvissa sen jälkeenkin. En tiedä, skottimiehet. En osaa selittää, en.

Ewan McGregor.


Skoteissa pysytään. Tämä ihkutus on pysynyt mukana jo varhaisteinistä asti, kun näin Trainspottingin ensimmäisen kerran. Punapää, pilkettä silmäkulmassa, osaa vieläpä laulaa (ah, Mouling Rouge) ja vapaa-ajallaan ajelee moottoripyörällään ja parantaa maailmaa. Ewan komistuu vain vuosien mittaan. I like my men like I like my whisky -older and smoky!

Extrakuva vielä:

Tässä hieman kiiltokuvamainen kasvoilta, mutta kiltti pelastaa paljon.

Apua, en mä enää kehtaa!
Huomasin, että lopuissakin olisi skotteja kuten Kevin McKidd, joka näytteli Rooma-sarjassa (aikakausi on yksi intohimojani, joten syytän sitä, enkä punaista päätä...), elokuvissa Dog Soldier sekä Traisspotting ja nykyisin Greyn Anatomiassa. Kuitenkin pakko mainita muitakin, ettei minua täysin kivitetä. Mennään yli viiden sitten, mutta myös Ralph Fiennes, Kevin Spacey, Alan Rickman (se ääni!) ja oman ikäisistäni Joseph Gordon-Levitt ansaitsevat tulla mainituiksi.

Pakko silti vielä mainita salainen paheeni ja jo teini-ikäisenä mieltäni kutkuttanut Irkku:

Gabriel Byrne on vaan ilo silmilleni!

Jos olisi pitänyt tehdä listaa fiktiivisistä hahmoista, siitä olisi tullut sangen paljon pidempi. Mua kun ei koskaan ole pelkkä ulkokuori kutkuttanut, vaan sen mukana täytyy tulla persoona ja karisma. Kantaja saattaa olla vaikka susiruma, mutta viedä allekirjoittaneelta jalat alta pelkän olemuksensa avulla.
Heitän haasteella vesilintua ja Lorea.

Kuvat googlen kuvahaku ja Vauramon kuvaa lainattu Bubblelta.

-Oola.

4 kommenttia:

  1. Kaiken kaikkiaan hyvä lista ;) Ja Gabriel Byrne!!<3 Se on mullekin joku kummallinen fiksaatio, ja pääsisi vanhojen miesten listalle ehdottomasti, noiden Rickmanin, Fiennesin ja Spaceyn rinnalle.

    VastaaPoista
  2. Hoo muitakin Byrne fanij hurraa!

    VastaaPoista
  3. Hyvä lista :D Gabriel Byrne on kyllä ihana, en voi kieltää. Totta puhut, että jos lista pitäisi tehdä fiktiivisistä hahmoista niin se olisi kyllä vieläkin vaikeampaa!

    VastaaPoista