sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Home sweet home

Ajattelin postata näin sunnuntain kunniaksi vähän otoksia kodistani. Asustelen suomen vanhan pääkaupungin keskustassa säälittävän pienessä (aivan liian kalliissa) 1900-luvun alussa rakennetussa kerrostaloasunnossa. Muutin siihen aikoinaan vähän pakon edestä. Olin juuri eronnut avopuolisostani ja oli aikaa asunnon etsimiseen noin viikko. Otin ensimmäisen korttelin sisällä entisestäni ja kannoin kamat sisään. Asunto on toisaalta todella viihtyisä, kauniit näkymät sisäpihalle, korkealla joten ns. rauhallinen...mutta vikojakin löytyy - mahdottoman uskomattoman surkea keittiö, surkea rikkinäinen jääkaappi, vessa jonka remontin on tehnyt joku Touko-Pouko; lattiakaivo on korkeammalla keskellä lattiaa kuin nurkat joten vesi kerääntyy ja paikat lainehtii...Kaappitilaa ei ole nimeksikään. Makuualkoviin oli tarkoitus rakentaa kattoon asti nousevat vaaterekit, mutta ... Naapureiden kanssa voi keskustella seinien läpi. Kesällä ei tarvitse unelmoidakkaan saunasta. Jollain tapaa silti pidän. Ensimmäisen vuoden itkin edellisen asuntoni (ja miehen?) perään ja istuin asunnossa kädet puuskassa murjottaen silloin, kun en ollut töissä. Jossain kohdin Vuokraemäntäni lupasi rahoittaa remontin jos sellaisen suunnittelen: keittiö uusiksi ja toimivaksi, parvi jollainen siinä on aikoinaan ollutkin (seinässä näkyy puurakenteet) ... mutta jos tekee keittiön niin samalla pitäisi tapetoida huonossa kunnossa olevat seinätkin, pistää vessa kuntoon ja jne jne. Eikä remontti puolitutuilla kavereilla onnistuisi; tutkin asiaa niin tarvittaisiin sähkömiehet ja putkijuttuja aikamoisesti. En ole asiaan jaksanut lopulta alkuinnostuksen ja jopa johonkin asteeseen edistyneiden suunnitelmien jälkeen palata. Olen eräällä tapaa henkisesti irrottautumassa asunnosta. En tiedä mihin tie vielä vie...MUTTA 25,5 neliötä silvuplee.Tässä suuri ja mahtava makuualkoviin tehty ns. walk-in closet. Hyllykössä kirjoja, yli 500 levyäni, kamaa, vaatteita. Lattia täynnä kirppissäkkejä tällä hetkellä. Välillä täysin hallittu kaaos.Seinällä ikkunoiden välissä on vanha "kylmäkaappi" johon on tehty upotettu lasihylly jolla 10% lasitavaroistani sijaitsee. Myös jotain muistoja, sw-leluja sekä kaunein potretti Oolasta ja minusta.Toimisto / ruokailuhuone. Taustalla voi bongata osan baarista ja keittiöstä. Suokaa anteeksi pöydän sälämäärä...olin just purkanut matkakamoja...Tässä buduaarini ja kirjastoa...Rakkain kallein ostokseni eli pinkki tivoli audio. Ihana kun saa mukaan puistoon ja minne vain, saa kiinni koneeseen ja voi kuunnella radiota tahi mp3sia loistavalla äänentoistolle. Joka kerta kuin näkee niin tulee hyvä mieli.
Ei kyllä korvaa varastettua fuksiaa ipodia.Kauneuspisteeni. Kaapeissa meikit.

Kuvattu todistetusti kännykällä. Kuvissa näkyy kauneuspisteen vieressä oleva taulu joka ei vieläkään seinällä sekä televisio jota ei ole koskaan käytetty.Näkymiä eteiseen, vessaan ja keittiöön.Keittiö, baari ja törkynurkkaus.
You might also see my inspiration wall.Fengs-huita mikron päällä. Budhat ja Lenin-Setä yms hyvässä yhteiselossa.Spa ja toilettini sekä kodinhoitohuoneeni.Yksityiskohta eteisestä. Peilin ympärillä hieno korusysteemi josta unohdin ottaa kuvan. Eteinen myös superpimeä ja ahdas joten en sen ihmeellisemmin viitsinyt ottaa kuvia. Lattialla mainoksia ja ah lisää kenkiä.

Näkymä vessanpöntöltä eteiseen...tässä kaapissa on imuri, kenkiä, siivouskamoja, pyykinkuivausteline ja silityslauta sulassa sovussa. Onneksi jykevä puuovi pitää kaiken sisällään koska sen saa lukkoon. Unohtaa kääntää avaimen niin todennäköisesti koko pakka leviää yöllä lattialle äänekkäästi nim. herätyksen saanut.Näitä velikultia on toiletti täynnä. En vain ottanut kuvia, sillä vessani on yhtä purnukka- ja ankkamerta eikä kovinkaan nätti. Joskus otan kuvan vessanpeilistä josta seisoessa sen edessä näkyy vain etutukkani. Hupaisaa.

Tälläinen oli sitten suuri ja mahtava lukaalini. Unelmissani kaipaan tilaa ja ilmaa ympärilleni. Huoneen korkeus on ihana yli 3m mutta aikaisemmin vähintään 39neliön asunnoissa asuneena tuntuu tämä todella ahtaalta. Etenkin kun mitään ei saa piiloon. Tuntuu, että kun vaihdat kerran vaatteet on asunto pommin jäljiltä.

Mutta nyt nautiskelemaan sunnuntai saunasta. Hauskaa alkuviikkoa.

3 kommenttia:

  1. Vaikka on pieni, niin ihanan kotoisa kämppä! ^__^

    VastaaPoista
  2. Paljon kivoja juttuja sulla! Eniten ihastutti vihreän peltikaapin + kultaisen krumeluuripeilin yhdistelmä, vaiks ite en ikinä moista yhdistelmää osaisikaan kämppääni laittaa :) Keittiön avohyllyt ja ikkunan alapuoliset lämpöpatterit<3

    VastaaPoista
  3. Tuollaiset mahtavat ikkunasmyygit pitäisi kyllä olla kaikissa taloissa.

    VastaaPoista