lauantai 27. maaliskuuta 2010

Tylsyyden multihuipentuma

Olen tottunut lauantait paiskomaan duunia. Valvoin leffoja katsellen aamuyöhön ja väsyttävät unet (särkevä käsi) päättyivät kun koira tuli repimään peiton pois. Sitten keitin kahvia josta tuli laihaa. Harmitti. Keitin uudet. Nyt on hyvää. Tässä koneella sitten taas päkitän, koska ulkona tulee vettä ja metsäreissu jäi väliin. Ajattelin jahka tässä heräilen niin vähän urheilla - käsitreeni jää tekemättä mutta minkäs teet.

Sen verran olen saanut aikaiseksi, että tyhjentänyt kameran 2G kortin ja puhelimen kuvat. Pitäisi vähän katsella, että mitäs sitä on tallessa ja jottain varmaan tulee tännekkin. Sitä unohtaa mitä kaikkea on "tehnyt". Kamera kuintekin kulkee mukana aika ajoin ja tulee otettua kuvia. Puhelimella vähän enemmän spontaaneja tilannekuvia joissa ei päätä ei häntää ja kuvan laatukin vielä jotain...aikamoista.




Eilen illalla upotin itseni punaviiniin (lasillinen) ja karkkiin (jäätävä säkki!) katsoen elokuvaa jonka kaikki ovat jo nähneet.
Up in the Air
Olin kovin yllättynyt elokuvasta, sillä trailereiden mukaan joita leffassa nähnyt olisin kuvitellut filkan olevan kevyt romanttinen komedia. How wrong! Kyllä se Clooney on charmantti mies, pakko sanoa. Viihdyttävä leffa oli, jotenkin samastuin Clooneyn hahmoon - en tiedä miksi. Odotin ihan erillaista loppua. Sellaista tyypillistä jenkki huttua joten sen enemmän spoilaamatta voin sanoa, että kerrankin oli vähän "eurooppalaisempi" loppuratkaisu.


Lisbeth, ette kai te naura?

Heh. Tänään ajattelin katsotuttaa Äiteella kasan leffoja mitä muhinut sopivaa seuraa/hetkeä. Sitä ennen varmaan kattelen itse loppuun Luftslottet Som Sprangdesin joka jäi kesken tuossa pari yötä sitten. Lukenut kirjat jo aikoja sitten ahmien joten leffat ei tarjoa mitään uutta. Paitsi että rakastan Noomi Rapacen Lisbethiä. Enemmän kyllä iii-ihhailen näyttelijättären ihanaa miestään Ola Rapacea joka näyttelee Wallander elokuvissa Stefan Lindmania. Joka on Skenestä!!


Wallander 2005 posse. kuva: täältä

Jotta kellekkään ei käy epäselväksi olen Wallander fani. Stieg Larssonini ahminut. Oikeastaan kaikki skandinavian alueelta tulleet dekkarit maistuu - viihdyttävää lukemista kun tulee töistä ja on aikaa kaatua hetkeksi sänkyyn tekemättä mitään. Kesälomalla Portugalissa kaverit nauroivat kun kannoin Wallandereita joka päivä uima-altaalle. Ja riippukeinuun. Ja aamiaispöytään. Ja grillikatokselle...

Suomessa on loistavia dekkareja joita ei filmata. Nyt tietysti Vares pääsee kahden leffansa jälkeen ruotsalaistyyppiseen sarjatuotantoon Turussa kuvattavan kuuden leffan myötä. Tietty myydään sitten ulkomaille yms. Mielestäni Antti Reini oli alusta asti ykkösvalinta Varekseksi. En kauheasti napeksi Vares filmatisoinneista jotka jo tehty. Mielummin luen kirjoja, jotka muutamaa lukuunottamatta lukenut kaikki. Solar films voisi vihdoin näyttää kyntensä. Jos niitä edes on?

Nyt iski nälkä. S'on mo.

I watched Up in the air last night. It was a lot diffenrent that I thought by trailer. Nice flick. Today watching swedish detective stories and stuff like that. Lazy Saturday!

Lore

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti