sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Sunday bloody sunday

Lueskelen päivän mittaan (jos vapaalla) tai vähintään iltaisin ja aamuisin päivän uutiset netistä.

Eilen iloitsin kannattamani joukkueen pelaajan Torresin lausuntoja siitä kuinka haluaa pysyä vielä Liverpoolissa. Punainen on ainoa oikea väri. Samaan aikaan ahdistun kun Kiprulla (Kiprusoff) ei ole sujunut - otettiin pois maalilta. Silmiin pärähtää juuri vaivalla unohdettu muisto noin kuukauden takaa; Kukaan ei unohda Suomi - Usa peliä olympialaisista. Koskaan. Ei Koskaan.


Humor. I am not laughing. (I am, really.)

Sitten iltalehden sivuille...
"Siuntion Aleksis Kiven koulun oppilaat ovat jo useamman kerran talven aikana olleet humalassa koulussa. Alkuvuonna yksi oppilas haettiin ambulanssilla sairaalaan, yksi oksensi kesken tunnin. Juttu täältä.
"Kyse on yksittäis tapauksista. Sellaista murrosikäisten hölmöilyä." Vai niin. Kyllä jos humalaisena tuli kouluun silloin kun itse olin ysillä (öö...12 vuotta sitten? Kuinka vanhoja silloin ollaan ää!), niin ei paljoa tarvinnut kouluun tulla jos olisi ollut kännissä kerrankin. Kyllä jengi sekoili vaikka mitä, mutta ei sitä pistetty "tuollaiseksi murrosiän hölmöilyksi". Silloin tuntui isotkin kuviot todella isoilta, mutta nykyään nuoremmat sukupolvet tekevät ihan käsittämättömiä asioita. Opettajat yrittävät sopeutua ja heiltä otetaan vain valta pistää rajoja pois - lopputulos on taatusti alkava anarkia. Kymmenen vuotta niin kouluissa on asetarkastukset ja puhallutukset yms.
Jatketaanpa sitten iltalehdessä:
Energiajuomien siemailu huolestuttaa kouluissa. "Helsinkiläiskouluissa on huolestuttu oppilaiden energiajuomien nauttimisesta." Jaa, että energiajuomien siemailu huolettaa? Kuinkas se 14-vuotias nuorukainen joka tissutteli viskiä tunnilla?
Kyllähän se tietysti on huolestuttavaa jos nuori alle 15-vuotias tempoo tölkkikaupalla batterya esim. jos ei edes normaalisti juo kahvia. Hyppii koulussa seinille ja ei nuku öitä. Itse olin tuohon aikaan räkänokkainen koodava nörtti joka veti jolt-kolaa ja öisin kaukoputken juurella lusikalla kofeiinitabletteja. Mutta join kahvia. Enkä aloittanut moista vasta kuin joskus yläasteella!
Pointtini silti, jonka joku varmaan jo sai on uutisoinnin sävy. Tympii holhoava ja lietsoava teksti energiajuomista kun pennut dokaa koulussa. Ehkäpä se kertoo jotain? Esimerkiksi, että he voivat tehdä sen? Olla kännissä tunneilla; "joskus joku on jopa oksentanut". Revin täällä hiuksiani. Samaan aikaan luetaan kuinka kyläkouluja lakkautetaan, sosiaalitoimelta ja nuorten terveyhdenhoidolta otetaan resurseja ja rahaa kasakaupoin pois. Päällimmäiseksi murehditaan kuinka monta ydinvoimalaa saataisiin ja miten pakolaiset jaettaisiin pitkin maata kun sukupolvi toisensa jälkeen kasvaa niin, ettei kelläkään ole enää otetta. Muistan kuinka vielä kymmenen vuotta sitten oli turvallista tulla pohjoisen lintukodosta tänne. Nyt en enää uskaltaisi kävellä Kajaanin katujakaan ilman, että varoisin.

No niin, ennen kuin alan savuamaan turhaa tekstiä tänne niin kevennetään tunnelmaa...
Uskomatonta, kesä aika! Suloista lukea kuinka lehmät siirretään hiljalleen kohti kesäaikaa. Etelä-Suomen Sanomat verkkosivuilla kerrotaan "ettei esimerkiksi lehmiä voi siirtää kesäaikaan yhdellä kertaa. Sunnuntaiaamuna esimerkiksi orimattilalaisen maitotilan isäntä pistää kellon soimaan uuden ajan mukaan kolme varttia myöhemmin. Näin lehmä pääsee lypsylle vain vartin totuttua myöhemmin. Ihmisille sama käytäntö kiitos, menee meiltäkin kaikki ihan sekaisin! Tuntia lyhyempi päivä.

Ei murehdita siitä koska Lepistö teki historiaa ja voitti MM bronssia!


Helmessä kaverin bileissä huligaanit. Liverpool kannattaja vs. futisninja.

Ihanaa! Tässä onkin sitten SM-liigan lopputuokiot käsillä. En kyllä seuraa muuta kuin, että luen tulokset netistä. ( KALPA! ) Sitten tulee MM-jääkiekkoa ( SUOMI!) ja kesällä futista ( EN OO VIEL PÄÄTTÄNY KUKA VOITTAA WOO! ) niin, että maailma menee taas hetkeksi sekaisin. Siinä välissä nuoret dokaa kouluissa, sitten ne dokaa kesälomillaan ja festareilla nuoret kuolee kun grillaa pallogrillillä teltassa. Sitten ne suuttuu ja menee kouluun ammuskelemaan.

Sunday, bloody sunday.

1 kommentti:

  1. Haha, mahti entry!!! XD Eikö ole mainiota, että mekin ollaan jo siinä iässä että avaudutaan tyyliin "ei minun nuoruudessani..." Mutta tottahan se on!!! (Vicks Prime kurkkupastilli toimii siis niin kurkussa, että nyt myös jopa nenässä.)

    Ihana kuva. <3 Ja toi lehmäkysymys on varmasti ihan aiheellinen! Pitääpä kysyä navettoja suunnittelevalta serkulta, miten se on ajatellut hoitaa ongelman noin niin kuin sisustusmielessä.

    VastaaPoista