sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Sexy chefs

Itse ravintola-alalla työskentelevänä huvittaa yleisesti mediassa ilmiöksi tulleet "kuumat kokit". Ruoka on jälleen superrr seksikästä. Etenkin jos sitä osaa tehdä. Myös ilmiönä myötä alkaa nousta (etenkin miespuolisien) baarimestarien saavutukset mediaan. Kysymys päässäni jälleen; Missä on kuumat tarjoilijat, hovimestarit, blokkarit, sommelierit, butlerit, oluen laskijat, leipurit...olen tästä aiheesta kitissyt moneen kertaan...
Sillä kaikkihan "osaavat tarjoilla". Kukaan "ei oikeasti halua" tarjoilijaksi, sitä tehdään kunnes valmistutaan joksikin akateemikoksi, saadaan se rooli siitä leffasta josta tullaan kuuluisaksi tai otetaan mahtava laina ja kouluttaudutaan viinimestariksi. Ei se ole ammatti vieläkään jos pistää ravintolan pystyyn. Kokki hyväksytään helpommin ja luonnollisemmin ravintoloitsijaksi kuin kyyppari.

Ollakseen kokki, taitava baarimestari tai sommelieri on käyty kouluja, kuunneltu Gordoneiden huutoa tai nokkavan hovimestarin piikittelyjä. ALLEZ! Huomattavasti oikeampi ammatti!
Joka tapauksessa tämän myötä tulee hassuja ilmiöitä siinä kun ennen valittiin vuoden seksikkäimmmät näyttelijät, urheilijat ja poliitikot, nyt valitaan seksikkäimmät kokit...lääh?
Jenkki Cosmo pisti riviin miespuoliset keittiön komistukset. Tsekkaa Sizzling hot sexy chefs. Listalla mm. Jamie Oliver ja noin kolme aikoinaan Top Chefiin osallistunutta tatuoitua pahaa poikaa jotka eivät kuitenkaan voittaneet. Ja ties ketä kuumasta ruotsalaisesta kuumaan ... öö - no kokkiin. Ja yksi kokki joka oli ennen jääkiekkoilija. Kuulostaa tutulta!


Michael Voltaggio kuva: täältä.

Onko suomessa sitten kuumia (julkkis-)kokkeja? Lässyttävät tv-kokit eivät herätä kyllä minkään moisia naisellisia värinöitä. Tähtikokki Välimäki näyttää siltä kun ei nukkuisi koskaan ja saan duunissa nähdä ihan samanlaisia silmäpusseja joko peilistä tai työkavereilla salissa sekä keittiössä. Ain't that hot?

(Meitsi on oikeesti seksikäs tarjoilija. Ihan oikeesti. Vote me!)

Vuosia sitten terassi-tarjoilija helteessä tuplavuoron tauolla. Sensuroitu.

Kieli poskessa mietityttää vain...
Suomalaiset julkisuuteen ponnistaneet kokit ovat enemmänkin naapurinpoikia tahi tyttöjä. Sellasia mukavia. Teidän isin näkösiä. Vähän vatsaa, naururypyt silmissä ja maantienvaalea tukka. Ne keittiöissä pakertavat nuoret kundit tatuoineen ei paljoa telkkariin himoitse. Ne tekee tähtiä ja käy välillä sanomassa jossain lehdessä "että ei ihan tälläistä odotettu, vaikka ihan vähän salaa, mutta otetaan kiitollisena vastaan ja jatketaan ihan samaan malliin".

Briteissä muuten ihan tutkittua tietoa aiheesta. Lainattua tekstiä iltalehden sivuilta:
"Uusi brittiläinen selvitys esittää, että miehen kannattaa ottaa keittokirja käteen ja opetella kokkaamaan, mikäli haluaa parantaa asemiaan naismarkkinoilla.
Tutkimus nimeää ruualla naisia hurmaavat miehet "gastroseksuaaleiksi". Asiantuntijat pitävät merkittävänä syynä ilmiön syntyyn miespuolisia julkkiskokkeja, kuten Jamie Oliveria ja Gordon Ramsayta, jotka ovat todistaneet, että raavas mieskin voi pärjätä keittiöpuuhissa."


Tästä innostuneena sitten kouluissa nuoremmat tytsyt ja pojat opettelevat glassit ja kastikkeet, unelmoivat skills-voitosta ja molekyylikeittiöstä.
Ne käy kaljalla sunnuntaisin muiden kokkien kanssa ja iskee kuumia blokkareita. Sitten ne syö toistensa ravintoloissa ja arvostelevat tarkasti toistensa työpaikkoja. Ja jokainen on lähdössä ulkomaille. Taatusti. "Hakemaan tähtikokemusta."
< / k i e l i p o s k e s t a >

Oh, lisää esimerkkejä: on nämä nuorekkaat ruokaohjelmat "söpö"ine kokkeineen. (Kokkisota uusintana, vaadin!).


Alkoiko soimaan Kokki kolmonen päässä?

Ei kauhean sizzling.

Nyt Suomalaiset ryntäävät toreille hakkaamaan toisiaan selkään, sillä on meillä yksi hottis joka osaa tehdä ruokaa; Sara La Fountain!!! Ja ihan ulkomaisessa äänestyksessä valittu maailman viidenneksi seksikkäimmäksi kokiksi. (lisää: The hottest woman celibrity chefs!)


"Olen kuuma and it's a perfect day!"

Lisää Gastroseksuaali-ilmiöstä voi lukea Daily Mailin sivuilta.

Tuli nälkä. Laters.

Lore

2 kommenttia:

  1. Mä haluan olla vuoden Qmah blokkari! Kannan tuopin jos toisenkin! Nöyrästi tuon jäitäkin! Ja tuuraan tiskillä! Teen hyvät gin´tonicit!

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvä juttu mutta pieni virhekkin sulla on sattunu tekstiin....Ihan oikeesti, Sara ei osaa kokata.

    VastaaPoista