perjantai 30. marraskuuta 2012

Talvi yllättikökö

Kysyn miten ihmeessä? Asumme kuitenkin Suomessa johon talvi kuuluu neljään vuodenaikaan. Nyt kun lunta tulee enemmän kuin tarpeeksi on yllättävää miten ihmiset valittaa säästä, siitä että on kylmä ja tuulee ynnä muuta. Kävin lounaalla ja puuskissa ei meinannut pysyä pystyssä. Vastaan tulee ihmisiä vailla pipoja, takit auki...PUKEUTUKAA.

Kunnon takki, pipo, tumput ja kunnon jalkineet. That's easy! Ja voi näyttää hyvältäkin.

Mun aseet Antti Tuiskua vastaan:

Clipperin inkivääri-sitruuna tee. Pitää kylmän loitolla ja taudit. Lisättynä appelsiinipuuhunajaa niin koen itseni kuolemattomaksi.


(kuva)

D-vitamiini.

Hellyys. Harvinaista. Talvi on pitkä. Eikä tämä lopu ikinä. Asun pian iglussa.

Kunnon takki!

Silloin kun tulee lunta tällä tavoin kuin nyt - tuulen kanssa ilman lämpötila on todellisuudessa lähemmäksi hypotermiaa, kuin hellettä niin miksi, MIKSI kuljetaan takki auki? Tai kevättakeissa?

Varmasti on kylmä.
Lisäksi ihmetellään "kuinka mä voin aina olla kipeänä".
Niinpä.

(Olen luotu Äidiksi. Hirveä julistus lämpöisestä pukeutumisesta.)


Canada Goose Trillium Parka (kuva)

Tuolla takilla tarkenisi ydinsodassa.
Mulla tosin on vain H&M välikausiparka jonka parhaat vuodet on nähty vuosia sitten. Puuvillaa ja sisällä kevyt vanuvuori. Alle pakkaan topin, flanellipaidan, villapaidan ja huivin ja hupparin.

Pipo päähän.

Tai lämmin hattu.

Tälläinen olisi siisti. Aattelin tilata Varustelekasta. (kuva)

Mun Dr Martensenit on pelastanut mut pari talvea, jotka olleet kovin lumiset ja liukkaat. Halusin kunnon lumibootsit kuitenkin, koska nuo ei ole siitä lämpimämmästä päästä. Varpaat aina lopulta ihan jäässä.

Joten päätin hankkia Sorelin talvisaappaat. Avot. Lasten mallistosta. Olen niin pygmi. Huopasisäsukka, joka irrotettava. Muovia. Vedenpitävät. Kestää kylmää -40c asti. Näin.


Eikös ole hienot!

On mulla Rubber Duckin upeat Combat Joggerit.

(kuva=

Talvilenkkarien aatelistoa, mutta halusin kengät joilla mennä metsään, peuhata koiran kanssa, jotka ovat vielä aika cool ja voin viileästi astella pitkin Bulevardia ilman, että otsassa loistaa sana "landespede".

Makkarin ikkunaan kertynyt jo 30cm korkea kasa lunta. Keittiöstä sentään vielä näkeekin. Harmillista, etten ole kerinnyt tiivistää ikkunoita ennen tätä myrskyä. Tukka humisee kun tätä kirjoittelen. Sisällä tuulee. Eikä oikein huvita koko prosessia aloittaa edes, kun muutto taas pian edessä.

Keittiön akkunasta.

Alanpas valmistautumaan töihin. Eilen oli todella vaikea saada ihmisiä pois ravintolasta sulkemisaikaan 2am, kun myrsky otti täydet tehonsa käyttöön. Yöllä tuuli oli parhaimmillaan 27m/s ja puuskissa 31m/s. Parin asteen pakkanen tuntui lähemmäs -15c ja kotimatka oli aika mielenkiintoinen. En ollut pysyä pystyssä. Videomateriaalia on.

Jokatapauksessa edessä on pikkujouluviikonloppu baarimikkona. Eilen napsin asiakkailta sormia irti ovien karmista ja työnsin heidät koleuteen. Tänään sen saa tehdä portsari. Minä keskityn tarjoilemaan Olutta.

Bless.

- Lore

I seriously had nothing to say. Just blablabla about snow and shit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti