keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Kakkonen on ykkönen.

Jep, tätä tulee nyt joka tuutista, toosasta ja mölykoneiden kautta sekä sosiaalisesta mediasta, mutta tulkoon! Olin päättänyt, että en ala puhumaan blogissani politiikkaa, mutta päätin kuitenkin kirjoittaa tästä. Yleensä en äänestäni kylillä huutele, mutta ensimmäinen kerta on nyt, kun tuntuu olevan syytä. Viimeksi kuusi vuotta sitten äänestin ns. turvallista ehdokasta; lopulta toisella kierroksella olikin melkeinpä samantekevää minulle kumpi ehdokkaista voittaa. Tällä kertaa palloilin kolmen ehdokkaan kanssa, joita pitkän ajan kanssa tutkin valiten tarkkaan kantani. Kerrankin henkilö, jonka politiikkaan uskon.
Ehkä hurmosta, ehkä kuitenkin uudistushalua?Kaikki argumentit, joita olen kuullut Haavistoa vastaan, etenkin nyt ensimmäisen kierroksen jälkeen, ovat liittyneet hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa. Mielestäni avoimesti omana itsenä esiintyminen poliittisesti näkyvässä asemassa on nykymaailmassa esimerkillistä ja toivottavaa. Emme elä enää aikoja, jolloin pidettiin kulissia yllä, vaikka kaikki tiesivätkin, pois kiltisti katsoen, mitä niiden takana tapahtuu. Seksuaalinen suuntautuminen ei liity mitenkään presidentin tehtäviin saatika kykyihin hoitaa niitä. Haavisto, meidän muiden kanssa, on ennenkaikkea ihminen, eikä sukupuolisuuntautumisensa.
Nyt haetaan kuitenkin osaajaa, edustajaa ja kenties juuri myös tätä aikaisemmin mainitsemaani esimerkkiä heille, joilla on vaikea uskaltaa olla itsensä ja uskoa kykyihinsä. Puolue myöskään ei ole syy olla äänestämättä. Presidentin tehtävänä ei olla puolueellinen. Vihreä itupiipertäjä ekohippisivarihinttari-termi kuuluu yläasteikäisten välituntikeskusteluun tai poikajoukkojen nokkapokkaan. Kasvissyönti ei ole synti ja vihreitä arvoja sopii itse kunkin soveltaa enemmän arjessaan paremman huomisen puolesta. Rauhanaikana Suomen armeijan ylipäällikkönä toimii vaaleilla valittu siviilihenkilö, ei siis välttämättä sotilas. Asiat eivät ole mustavalkoisia, paitsi paperilla.

Niinistö on kelpo mies tehtävään, enkä muuta maasta, jos hänet valitaan presidentiksi. Onhan tätä kampanjaa käyty jo kuusi vuotta, heti viime vaalien ratkaisusta asti. Tuntien Niinistön taustan ja poliitiikan olin ensin hänen kannallaan, ennen kuin tutustuin Haavistoon, josta en tiennyt, häpeäkseni, paljoakaan.
Koen, että hän on henkilö, joka pystyy vastaamaan nykyaikaisen maailmanpolitiikan ja Suomen kansan haasteisiin. Hän kuuntelee ja ymmärtää, uskaltaa lähestyä alueita joissa hätä on suuri ja tarttuu rohkeasti tilanteisiin, kun muut eivät tohdi. Sillä päättäväisyydellä, jolla Pekka on ollut rakentamassa rauhaa maailmalla, voidaan saada paljon aikaan kotisuomessa. Joskus tuttu ja turvallinen ei ole se varmin vaihtoehto. Haluan uskoa rohkeampaan Suomeen. Haluan jotain uutta.
Siksi Pekka.

Tehtävä Suomessa -Pekka Haavisto. Imagen artikkeli, jonka suosittelen lukemaan etenkin epäilijöiden.
Suurpääoma Niinistön takana - Luovat hipsteri-yrittäjät kannattavat Haavistoa. Toimivaa erottelua ehdokkaista.
Julkkisbloggari Perez Hilton kirjoitti Haavistosta.
Naurunappulassa argumenttikuva Niinistön kannattajille. Lisätty muutamia lehtileikkeitä menneiltä vuosilta.
Pekka facts. Aivan tykki fanisivu, joka jakaa hienoja faktoja esim:


Siksi Pekka. Kerättyjä mielipiteitä, kommentteja yms kannattajilta. Suosittelen vilkaisemaan.

Ainiin, tietenkin...

Hän saa Ultra Bran esiintymään tukikonserttiinsa! Olin aikoinani tosi iso fani ja olen yhä.

Muistetaan keskustellessamme netissä ja ihmisten ilmoilla tämä:


Peace out! Jatkan asiasta vaahtoamista twitterissä.

-Oola.

1 kommentti: