maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kesän musiikkia vol. 2

Shalom!

Työn raskas raataja täältä tervehtii. En muista enää millaista on olla vapaalla. Tai niin ettei olisi ahto dallas päällä (ravintola slangia. Dallas - 'hikinen olotila' 'fyysinen valuva lämmön tuottama tuskainen olo joka on silmin nähtävä') ja kahden kilon silmäpusseja. Tänään vielä ilta vuoro ja sitten tiistai vapaa. Keskiviikkona odottaa jälleen riemuisa tuplavuoro. En tiedä kuinka näihin taas olen itseni luvannut. Ensi su vapaana sitten seuraavana ja sen jälkeen riemuisat lähes parin vkn vp:tön työkimara. Ai rai rai. Voinen luvata, että näinä jokaisena pvnä on hellettä sata astetta. Voinen taata, että huomenna kun on vapaata ulkolämpötila on lähempänä 10 astetta kuin kahtakymmentä.

MUTTA ei se mitään! Lauantain tuplavuorossa päätin, että vaikka tekisin kuolemaa aamusta niin lähden Helsingin alppipuistoon pax-festareille katsomaan bändejä ja nauttimaan hetkeksi rentoilua ennen töitä. Sain vielä mainiota seuraa opastamaan paikan päälle ja nauttimaan musiikista. Onnistuin parissa tunnissa palamaan perin pohjaisesti tosin tällä kertaa kohdista jotka ei ole vielä palaneet ja joita olen yrittänyt epätoivoisesti itseruskettavalla päiventää muuhun kroppaan kuuluvaksi. Haha. Säälittävä rapu.

Teki todella hyvää. Vaikka piti raahautua kotoa puolihereiltä niin livemusiikin ilo ja ulkona oleilu ennen töitä antoi ihan uutta puhtia. Turussa asuessa tuli nähtyä työn ja vapaa-ajan lomassa paljonkin kulttuuria ja täällä olen päkittänyt lähinnä kotona ottamatta osaa valtavaan ilmaiseen tapahtumien kimaraan. Olin vakaasti päättänyt, että lähden vaikka yksin jos ei muuta - mutta onneksi sain seuraa.

Esiintymässä oli M A H T A W A Bad ass brass band. Mikään ei saa sieluani syttymään rajummin kuin läjä torvia. Siihen vielä ripaus balkanilaista riemua, marssimusiikkimaisuutta ja hassuja komeita karismaattisia miehiä jytäämässä lavalla - Baby, I am ready to go.

Bändistä kerrotaan internetin ihmemaailmassa moista: "Torvet leiskuvat tulta polttaen synnittömien sielut ja rytmin voima järisyttää sisuksia kymmenen Richterin voimakkuudella. The Bad Ass Brass Band marssii halki Pohjolan sytyttäen karnevaalit ja sydämet liekkeihin.
The Bad Ass Brass Band on riemastuttava, 13-henkinen marssiorkesteri, karnevaalikulttuurin airut ja positiivisuuden sanansaattaja, joka on shokeerannut ja ihastuttanut pääkaupunkiseudun yleisöä jo parin vuoden ajan."
Sen sanon, että seuraan tätä yhtyettä riemumielellä marssien maailman ääriin jos pyytävät. Ihan kreisi ääs livetykki!

Jahas, ei muuta ko töihin taas. Bless.

- Lore

Check this awesome band out: The Bad As Brass Band. 13 players on the stage is never wrong.

1 kommentti:

  1. todella kivoja tekstejä ja muutenkin aivan huippublogi:)

    käy katsomassa blogini muodista vaatteista ymym.
    tykkää myös studio differentistä ja osallistut canvas taulu arvontaan kun 150 on täynnä!

    T: Annika

    VastaaPoista