maanantai 6. kesäkuuta 2011

Sunday evening wandering.

Turku on kauneimmillaan kesällä, tietenkin. Varmaan kaikki ovat samaa mieltä kanssani tästä seikasta. Kesä illan valo on kauneinta ja houkuttelee ulos helpommin, kun aurinko ei paista terävästi silmiin. Kävin istahtamassa jokilaivallakin; vain siksi, että voin sanoa olleeni sellaisella tänä kesänä.


Uudesta Vähätorin alueesta on kyllä tullut suosikkipaikkani kaupungissa. Kirjaston vieressä on mukavaa istuskella: kadulla on mieluisaa kulkea pyörällä (vaikka väki tuntuukin unohtavan, että tasaisempi väylä on pyörille), puuvanhukset kaartuvat kävelytien ylle arvovaltaisesti kumartaen ja viileitä varjoja luoden. Öisin puiden lehtiin syntyy värileikkiä katuvaloista. Torin ravintolat terasseineen ovat tunnelmaltaan kuin niistä ihanista pikkukaupungeista, joissa on matkoilla keski-euroopassa käynyt. En malta odottaa kun uusi kävelysilta, Pennisilta, saadaan kirjaston kohdalle rakennettua! Minä niin rakastan tätä kaupunkia.
Ja tätä kesää.

Yesterday I wandered a bit along the riverside. I also visited one of many riverboat bars so I can say that I´ve been there during this summer! Summer evenings are best thing.
-Oola.

1 kommentti: