perjantai 18. helmikuuta 2011

Weekend of Angels.

Olenpas hitaalla! Flunssassa saa ollakin. Täkkien alta olen noussut vain keittämään kuumaa juomaa ja ruokkimaan kissat. Auringonvalo on herättänyt aikaisin, iltapäivän tunteina silmät ovat painuneet torkkuihin ja illalla olen kiivennyt ajoissa parvelle kissat mukanani. Kuumeen pahin vaihe on näyttänyt talttuneen, mutta koputan puuta.

Kun arki painaa olen huomannut, ettei tarvita pitkiäkään irtiottoja vaan vain pienikin henkinen mielihyvä riittää! Nyt sentään sain luksusta ison annoksen: paikkakunnan vaihto, tärkeimpieni seuraa, hyvyyksiä, laittautumista ja silmäniloa!

Loren koti Helsingissä oli ihana, kuten odotinkin! Siskoni vielä painaessa siippansa tavoin yövuoroa me Ekan kanssa jo kotiuduimme kämpille herkistyen valmiiksi pedatusta vierasvuoteesta, jonka tyynyllä odottivat molemmille villasukat ("lautalattiat ovat välillä vähän viileät!"). Nukuimme niin sikeästi, ettemme edes huomanneet työläisten aamuöistä ryminää heidän palatessa kotiinsa.
Joululahjapaketin sisältöä, jonka saimme Saksasta ystäviltämme plus majapaikan suloisuuksia.

Lauantaina me vieraat heräsimme aikaisin. Helsingin kantakaupungissa asumisen luksusta onkin, että kaikki tarvittava on lähellä! Alue oli itselleni jo valmiiksi tuttu, sillä samassa korttelissa asui kaksi teini-ijän toveriani, joiden vierassohvia silloin kulutin paljon. Kirpparifanaatikkona kävin katsastamassa Itsepalvelukirpputori Kaivarin Kanuunan, jota siskoni tavoin myös moni muu oli minulle suositellut. Lähtiessäni liikkeelle paikalla oli vielä raukean hiljaista, mutta poistuessani vahvasti hajuvettä roiskineet Eiran eläkeläisrouvat tönivät ostoksille liiankin kanssa ja pakenin ulos. Mukaan tarttui silti kirja ja juuri täydellisesti kulunut Neuvostoliittolainen peltikyltti.
Rag curls. How to do rag curls.

Kanuunassa oli upea vintageosasto, jossa oli kyllä paljon herkullisia asusteita, kenkiä ja mekkoja, mutta jouduin karvaasti jättämään huostaanotto-ostokset väliin, vaikka ihanuuksia olisi ollut muutamasta 1940-luvun hatusta samaisen vuosikerran sopiviin kenkiin. Toisella kertaa sitten... Paras lausahdus oli kyllä trendikkään perheen Äiti, joka teini-ikäisten tyttärien kanssa penkoi kirpparia läpi: "tämä on taas näitä teatteriosastoja."Hehkuviiniä ja avaruusankkoja. Tuparilahjana Lorelle vein taas yhden kylpyankan. Siippa tykkää (-NOT).

Täydellisiä ovat viikonloput jolloin ei tarvitse tehdä muuta kuin hitaita asioita. Ei ole aikatauluja! Kävellä löntystää kiireettä, miettiä rauhassa aamupalatarvikkeita pikkukaupassa. Juoda kahvinsa kylmänä ja tuijottaa seinälle heijastuvia auringonvalotäpliä. Syödä seisaaltaan lukien samalla naistenlehteä ja nauraa ystävien jutuille juoden jälkiruuaksi kuohuviiniä. Onnentunne, miten sinua olenkaan ikävöinyt!Musiikkia oli paljon ja se oli hyvää.

Viikonlopun itsetarkoitushan ei ollut vain rötväily, vaan kokoonnuimme Loren nurkkiin Helsinki Burlesque festival 2011 puitteissa. Oli hauskaa taas tyttöillä oikein olantakaa -laittaa hiuksia, sutia meikkiä naamaan, kiristää korsettia ja pukea rakkain vintagemekko päälle. Laittautumisajan ei olisi tahtonut loppuvat: niihin hetkiin kiteytyy niin paljon yhteisiä muistoja, koettuja hetkiä ja silmien naururyppyjä. Lähtiessämme liukastelemaan kohti tapahtumapaikkaa olin jo hankkinut vatsani kipeäksi nauramisesta.


Laa!

Asukuvia seuraavassa postauksessa!

Finally I have some strenght to post about my weekend in Helsinki where I visited Lore with our best friend. Nice, lazy weekend with lot of laughter and sparks. Saturday evening we went to Helsinki Burlesque festival 2011 and had tons of fun. Outfit pics with next post!

-Oola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti