perjantai 6. elokuuta 2010

Oh, jolly day!

Melkein pidän huonoista päivistä, että sitten muut päivät tuntuvat onnistuessaan parhailta laatuaan. Eilen olin illalla onnessani niin väsynyt, etten saanut edes kirjoitettua siitä, miten mukava päivä minulla oli. Nukahdin vain heti aloitettuani lukemaan hassua kirjaa, jonka nappasin mukaan kirpputorilta.Loppukesä. Kesäloma. Lomafiilis. Laatuaikaa Pikkusiskon kanssa maalla. Laatuaikaa itsekseni, kun talo tyhjänä perheen ollessa muualla. Maaseurun hiljaisuus, lempeä äänimaailma, jonka luokkansa voittajia ovat olleet nyt kattopeltien kumina ja sateinen rummutus yöllä. Myös itse yön täydellinen pysähtyneisyys on ollut korvakarkkia, etenkin kun sitä on tullut nautittua hiekkatiellä yksin istuen tai riippumatossa makoillen. Bongailin syksyn ensimmäisiä revontulia ja näin niiden lisäksi vielä pari tähdenlentoa. Taivas kun oli vihdoin sateen jäljiltä puhtoinen ja pilvitön.Kirpputorille paloi pienistä ostoksista sievä summa, mutta löydöt olivat sen arvoisia: marianne-vibainen retro peltipurkki, vanha kori (etsinyt hyväkuntoista larppi -ja historianelävöitys käyttöön), vintaga hattu ja hanskat, muumimaskotti mörkö, kirjoja; Brian Froud - Good Fearies & Bad Fearies (!!!! Halunut vuosia) ja Arto Paasilinnan Ukkosenjumalan poika. Parhautta silti oli poikien, lasten ruskeat nahkaiset nilkkabootsit. Tällaisiakin olen himoinnut vuosia, eikä hinta päätä huimannut! Pistin uuden plankin ja kiillottelin metalliosat vannoen, että jopa nukun ne jalassa, kun niin täydelliset ovat!
Ok, löysin myös kaksi Halinalle juomalasia 70-luvulta... Kylläpäs lapsettaa.
Ja My little Ponyn sydämillä...
... Köh.Äitin puutarha on niin eheyttävä! Marjapensaassa käsien kuljettaminen on maadoittavaa. Marjojen tunne kämmenissä on niin mielenkiintoinen, liukas ja viileän muhkea. Kumma taas, että ulkona vietetyn ajan aikana minut nakutettiin täyteen itikan pistoksia, mutta sisko ei saanut piston pistoa!Illalla katsoimme perheen kanssa Julie & Julia, joka tuntui hyvältä, vaikka olenkin nähnyt sen jo kerran. Tällä kertaa tosin nautimme lasillisen punaviiniä, Pikkusiskon herkullista lasangea ja jälkiruuaksi vaniljajäätelöä mansikoilla (ja murskasin mukaan amarettokeksejä).Ja Lore! Lore sai uuden työpaikan! Ei siinä, että entisessä olisi niinkään ollut vikaa, mutta nyt tarjous oli sellainen, mistä ei hevillä lähdetä kieltäytymään! Tanssahtelin onnesta koko päivän! Onneksi olkoon, rakas Lore!
Ja Eka! Paras ystäväni sai asunnon ihanasta talosta, joka ei ole vain funkistyyliä viistävä betonirakennelta, vaan huutaa kaikkea, mitä tuo tyylisuunta edustaa asumisessa! Onneksi neiti ei omista Aallon huonekaluja. Aalto-maljakin taitaa olla sitä tuhkakuppikokoa...
Ja Pikkusisko! Tyttö lähtee vuodeksi Länsi-Irlannin rannikolle aurpairiksi syyskuussa, mikä tarkoittaa hyvää syytä reissata kyseiseen maankolkkaan.
Olen niin onnellinen muiden puolesta, että ihan pakahdun tässä.Skumppa-kissa lävähti juuri vaatekaapista ulos vieraspatjan ja vaatekasan kera. Kissojeni kulkuspannat tuovat tupaan jatkuvan tonttulauman tunteen. Joulu, ikuisesti. Kotitonttu hyppivän matkalaukun muodossa!

Heräsin aamulla siihen, että avoimesta ikkunasta leijui samainen tuoksu, mikä lähtee palavasta rakennuksesta. Iski suuri paniikki, kunnes tajusin, että tuuli on tuonut mukanaan terveiset naapurimaasta. Jos olisi tuonut terveisiä jääkylmän vodkan muodossa, eikä paniikkiherätyksenä.

Yesterday was trully an awesome day. 2ndhand and fleamarket findings, cardening and brilliant food via good film. This morning I woke up smelling bitters burning smell. I thought house was on fire but it was just a smell from Russia forrest fires. Huh?!

-Oola.

1 kommentti:

  1. Ihania uutisia, positiiviset uutiset saa aina hymyilemään :)

    VastaaPoista