keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kävin eilen kirjakaupassa ja mukaani tarttui tällainen namupala:


Olin kyllä mennyt etsimään kyseisen kirjan suomennosta, jonka julkaisupäivä oli viime viikolla, mutta nähtävästi jotain ongelmia on ilmennyt, eikä kirjaa olla saatu markkinoille. Noh, luen mielelläni myös englanniksi, vaikka suomennos on mielestäni kirjoissa loistava. Kaipasin vain niin kovasti takaisin Muukalais-sarjan maailmaan, etten yksinkertaisesti voinut jättää kirjaa kauppaan ja lähteä tyhjin käsin takaisin kotiin.

Kirjasarjassa yhdistyy useampi suosikkiaiheeni: 1940-luku, Skotlanti, 1700-luku, Amerikan sisällissota ja sanoinko vielä kerran, että skotlanti? Niin, juu ja siis skotlantia on siinä sarjassa, juu...
Punapäitä ja miehiä kilteissä, kyllä käy!
Historiallisesti kirjasarjan tapahtumat ja elämäntyylin kuvailu on todella realistista ja romantiikka todella ihastuttavaa! Pidän myös, että hahmot kokevat kovia, eivätkä pelkästään elämässä itsessään, mutta myös parisuhteessaan, mutta tekevät töitä saadakseen asiat toimimaan. Hahmot vanhenevat kauniisti, mutta onneksi ei liian kaunistellen.

Pikkusiskoni juuri vertaili tuossa kirjasarjaa Harlekiini-kirjoihin ja koen pyhäinhäväistyksen häivähdyksen huoneilmassa! Mutta tottahan se on, siirappista romantiikkaa, jossa rakkaus voittaa kaikki esteet, jopa ajankin. Eihän sellaista tapahdu kuin harlekiini-kirjoissa....
Ja muukalaisessa.

Youtubea selaillessani huomasin, että joillakin on aivan liikaa aikaa käsissään:...Tosin niin on minullakin, kun ehdin selailemaan tällaisia videoita.

Wikipediassa Diana Gabaldon & Outlander (novel).

(Tätä juttua kirjoittaessani olen kuunnellut vain Braveheardin sountrackia.)
Oh, I need to travel back to Scotland soon. Maybe I first visit my little sister in Ireland.

-Oola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti