keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Matkakuumeilua

Noniin, tässä pian pitäisi lähteä jo ja en ole vielä edes pakannut ja lupasin laittaa asunnon sellaiseen kuntoon, että olisi kiva tulla kotiin - arvaa onko! Eilen olin niin syvästi uupunut, että sain vain pestyä pyykkiä ja nukahdinkin ennen puolta yötä. Yritin katsoa Byern-Mancester U peliäkin, mutta olin niiiiiin loppu, että oli annettava periksi ja kaivauduttava peittojen alle. Byern jonka halusin voittavan oli lopulta vienyt pelin. Mahtavaa!!

Eilen olin taas lääkärillä. Sitten tuhlasin 50e apteekkiin, kiitti Rva Työterveyslääkäri. Nyt nappia naamaan ihan senkin edestä, on voidetta ja hirveä kyynärtuki. Myös kehotti uimaan ja näyttö ties millaisia hippihyppyjä jotka tulisivat tulevaisuudessa pelastamaan taakan alle romahtavan käteni. Tietysti käski, että tekisin vähemmän, mutta enemmän. Pienimmissä taakoissa. Korosti, että voi pian olla krooninen ja myös sitä, että seuraavalla kerralla tulee kortisoonipiikistä. Vihaten kaikkea kortisooniin viittaavaa lupasin nöyrästi tehdä kaikkeani, ettemme enää tapaa asian tiimoilta.

Lääkäristä sumun läpi lähdin suunnistamaan toiselle puolen kaupunkia Nokian laitehuoltoon. Armas puhelimeni on ihan palasina kirjaimellisesti, että jos tulee tyhjiä viestejä tai puheluita niin se on puhelin, en minä, joka soittaa. Kävelin loskan läpi 5.5km kuullakseni, että osa saapuu ensi viikolla. Elisa-shopitin kundi sanoi tiistaina, että kävele vaan mestoille korjaavat lennossa. No minähän kävelin. Ja kävelin myös takaisin.
Kotiin päästyäni tempaisin pari kuppia kahvia ja lähdin ystäväni Emmin kanssa lounaalle Le porciin.

Le porc
Kuva lainattu ravintolan kotisivuilta.

Muutamia kertoja olen käynyt illallisella kyseisessä bistrossa ja kokemukset olivat hyvin vaihtelevia laidasta laitaan. Kuitenkin lounas oli mainio; 3 ruokalajia maksoi 15 euroa ja vatsa täyttyi mukavasti. Päätin vakaasti, että tulen lounaalle useasti uudestaan. Maiskis. Tarte flambeeseen tuli himokin. Ravintoloitsija Sanna lupasi, että tulevaisuudessa tulee saamaan ranskalaista rasvaista rahkaa joten maku tulee olemaan vielä oikeampi. Sitä odotellessa.

Lounaalta syöksyin sitten suutarille hakemaan kenkiäni. Pakko mainostaa ja hypettää KAIKKI TURKULAISET:
Brahenkadulla lähellä bussiasemaa on 25-vuotta palvellut KenkäSeppo niminen kenkäkauppa jossa myös suuraripalveluja. Vein kenkäni viime viikon lopulla (3 paria) ja herra katsoi, että onpas kamalassa kunnossa. Sain pohjista nauravat, puhki lintassa olleet kenkäni upouusina takaisin!! Oli tehty upeat uudet korot, pohjat, liimaukset yms plus tietysti vahattu yms yms. Parasta jälkeä mitä olen koskaan suutarissa saanut. Paikassa käy vain käteinen. Uudet korot ja korkolaput, pohjien värkkäämistä ja liimailua kahteen pariin kenkiä plus kolmansien paikkailu / liimailu oli 50e. Sitäpaitsi jos tykkää suomalaisista kengistä ja etsii koskemattomia retrokenkiä that is place to visit. Seppo on mahtava setä, loisto persoona, vanha herra, jäännös menneestä ja lupasin itselleni, että tästä lähtien kaikki nahkanilkkurini, retrosaappaani ja sievin työkengät haen sieltä ja myös paikkautan kaikki kenkäni! Upeata palvelua!

Olen yöllä purrut poskeni niin turvoksiin, että tulee koko ajan hampaiden väliin. Äyh.

Apuaah mulla ei hajuakaan mitä otan mukaan londoniin. Äyh.

Panique in das turku city central.

I am going to London !!! today!!

Lore

4 kommenttia:

 1. Onnekas Lontooseen matkustava!! Nyyh. Vaikka eipä sillä, olinhan siellä itekin just 3kk sitte. Ja tällä hetkellä kaipaan ihan älyttömästi Irlantiin tai Skotlantiin. Vaan eiköhän kesällä ainoa mikä kutsu, ole Tukholma.. no kelpaa sekin.

  Mulle on kerran laitettu kortisonipiikki ranteeseen jännetuppitulehduksen takia, ja joo ei se piikittäminen tuntunu kivalta. Mutta sen jälkeen oli vinhaa kun puoli kättä oli puutuneena pari tuntia :D Ja kyllä se sitten siitä parani. Enimmäkseen. On vähän turhan herkka uusiutumaan, ja oonkin opetellut käyttämään hiirtä molemmilla käsillä.

  VastaaPoista
 2. Skotlanti on paikka, jossa haluan asua itse kyllä joskus. Siellä olin 2003 kesällä ja Lore 2004 jouluna viiva uusvuos(oliko se niin?). Bestness place! Kun kotiin olisi mennyt! Etenkin ylämaat! Viskiä! Kilttejä! Punapäitä! Iih! *katoaa muisteloihin*

  Mä olen menossa muutamaksi päiväksi Tukholmaan, mutta en itse cityyn vaan lähimaastoon maaseudulle. Eli shoppailu onneksi jää vähiin ja saa keskittyä itse lomailuun. Barcelonakin odottaa luokkaretkenä toukokuussa, tänään selviää lähdenkö oikeasti mukaan... Huuh!

  -Oola

  VastaaPoista
 3. kiits! :) ja Skotlanti is place to be mutta ystävät kun Londonissa niin sinne ekaa kertaa sitten kunnolla. Olli pari vuorokautta yhden keikan takia joskus ja silloin hengattiin hotellilla ja keikkapaikalla ja sitten standstedissa...nyt aikomus nähdä vähän muuta! :D

  -Lorenzo

  VastaaPoista
 4. Kiitos kenkämestan esittelystä ja vinkistä! Täytyy ehdottomasti käyttää kenkiä siellä, kun tarvetta tulee...

  VastaaPoista